A Jehova tanúi hisznek a szent lélekben és a szent háromságban? Jehova tanúi! Hisztek a szentháromságban?
10
Kedves Válaszoló.
Ez nem emberi hagyomány, és nem materialista. Nem mondtam, hogy Istennek fizikai teste, vagy életformája van.
Vegyük alapul a napot és a csillagokat. Ezek az égi testek Istentől származnak, aki létrehozta ezeket.
A Nap nem más mint egy óriási hővel rendelkező energia.
A csillagok is, bár kisebb mértékben.
Mit gondolsz, miből alkotta, vagy hozta létre ezeket Isten?
Mekkora energiát képesek ezek kibocsátani magukból?
(Ézsaiás 40:26) 26 „Emeljétek föl szemeteket az égre, és nézzétek! Ki teremtette mindezt? Az, aki szám szerint hozza elő őket, mint egy sereget, és mindegyiket nevén szólítja. Hatalmas és tevékeny energiájának és bámulatos erejének köszönhetően egy sem hiányzik közülük.
Ézsaiás erről beszél. Ezért mondjuk, hogy Isten egy kifogyhatatlan energia forrás, akinek van inteligenciája. Ő hozta létre ezeket, saját magából.
Más Biblia versek "emésztő tűznek" nevezik a Teremtőt.
Isten az energiát pedig át tudja alakítani anyaggá.
Sehol nem írtam, hogy Isten fizikai, vagy anyagi testtel rendelkező életforma. Sajnos félre értetted.
A Biblia pedig beszél Istenről, hogy milyen hatalma van. Ezekből lehet tudni, hogy Isten hatalmas kifogyhatatlan energia, akinek van személyisége, intelligenciája.
"A Nap nem más mint egy óriási hővel rendelkező energia.
A csillagok is, bár kisebb mértékben."
Marhára nem, milyen ökörségeket hordasz össze? A nyolc általános is hiányzik? Nem véletlen, hogy a különféle szekták, csak ilyen tanulatlan embereket tudnak megvezetni.
Az pedig vicc, hogy az energia fogalmát se érted.
"Ezekből lehet tudni, hogy Isten hatalmas kifogyhatatlan energia, akinek van személyisége, intelligenciája."
Ha erről beszél a Biblia, idézd belőle.
12
A nap nem hőenergia? Jártam iskolába, sőt tudom, hogy a Nap kb. 1 392 000 km átmérőjű csillag, felszínének hőmérséklete kb. 6000 °C.
De ha úgy tetszik nevezhetjük "hőerőműnek" is.
Szerinted a hő az nem számít energiának?
A szél is egyfajta energia.
Én vagyok a tanulatlan?
Ha Te így látod....
Nem csak az a baj, hogy buta vagy, hanem még erőszakosan tolod is a hülyeséget. A Nap nem energia, hanem fizikai anyagból áll és a benne lejátszódó fúziós folyamatok okán bocsájt ki energiát magából. De a Nap nem energia...
Az iskoládat meg járd újra akkor, 8. osztályos tananyag fizikából.
A szél pedig nem energia, max energiát lehet vele előállítani.
S igen, tanulatlan vagy, fizikát tanítok, ne próbálj már kioktatni ilyen ökörségekkel amiket írsz.
Tudom, hogy a nap milyen anyagokból áll, nem véletlen hívják Héliosznak...
Úgy látom nem érted.... pedig fizikát tanítasz...
Én csak azt látom, hogy hülyeségeket írsz, olyan szavakat használsz, melyektől okosnak akarsz tűnni, de jelentésüket se érted.
Elolvastam a 6# hszt.
Nos,végig csúsztatsz,körkörös érvelést hasznalsz( az nem teológiai ismeret)
Szándékosan magyarázol félre igéket,s hagysz is figyelmen kívül jó néhányat.
Néha olvass Bibliát,hasznodra válna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!