Jahve miért parancsolta meg, hogy sokasodjunk ha még egymásra sem tudunk vigyázni, nemhogy a természetre?
Vajon miért nem tudunk egymásra vigyázni?
A természetre miért nem tudnak sokan vigyázni?
Nem azért mert sokasodunk, vagy szaporodunk. Hanem mert figyelmen kívül hagyják Isten erkölcsi törvényeit, alapelveit.
Mivel sokan vagyunk, annál jobban lehetne figyelni a környezetünkre, és vigyázni arra.
Azonban sok embert a természeti források kizsákmányolása, a meggazdagodás, a mások feletti hatalom elferdült nézete vezet. Istent és a kéréseit, kizárják az életükből.
Milyen szomorú, amikor az emberek Ádámi gondolatokkal mutogatnak Istenre, felelősséget nem akarnak vállalni a tetteikért.
Ezt hagyta ránk örökségül, Évával együtt.
Ha rosszat teszünk, Istent hibáztatjuk. Jaj de könnyű másokra kenni a saját bűneinket....
(1Mózes 3:11, 12) . . .ettél a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél?” 12 Az ember így folytatta: „Az asszony, akit mellém adtál, ő adott nekem a fa gyümölcséből, ezért ettem.”
(1Mózes 3:13) . . .Mit tettél?” Az asszony erre így felelt: „A kígyó vezetett félre engem, ezért ettem.”
Mind a ketten másokra mutogattak, annak ellenére, hogy Isten elmondta mit ne tegyenek.
Sőt Ádám Istent hibáztatta, hogy Ő adott "rossz feleséget".
De hogy bármelyikük is azt mondta volna, hogy hibáztam, na azt már nem....
4
Nem akarta. ezért mondta meg előre mit ne tegyenek.
Az első ember csak ismeretből tudta mi a rossz, nem tapasztalatból.
Ettől megakart óvni.
Az ember pedig úgy döntött, hogy megakarja tapasztalni a rosszat.
Tessék itt van, nem kell hőzöngeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!