Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jahve miért parancsolta meg,...

Jahve miért parancsolta meg, hogy sokasodjunk ha még egymásra sem tudunk vigyázni, nemhogy a természetre?

Figyelt kérdés
szept. 6. 07:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Ő sem gondolta, hogy ennyire megfogadják ezt a parancsát.
szept. 6. 07:46
 2/5 anonim ***** válasza:
27%
EBBÖL IS látszik, vagy teljesen idióta vagy nem létezik
szept. 6. 08:22
 3/5 anonim ***** válasza:
14%

Vajon miért nem tudunk egymásra vigyázni?

A természetre miért nem tudnak sokan vigyázni?

Nem azért mert sokasodunk, vagy szaporodunk. Hanem mert figyelmen kívül hagyják Isten erkölcsi törvényeit, alapelveit.

Mivel sokan vagyunk, annál jobban lehetne figyelni a környezetünkre, és vigyázni arra.

Azonban sok embert a természeti források kizsákmányolása, a meggazdagodás, a mások feletti hatalom elferdült nézete vezet. Istent és a kéréseit, kizárják az életükből.

Milyen szomorú, amikor az emberek Ádámi gondolatokkal mutogatnak Istenre, felelősséget nem akarnak vállalni a tetteikért.

Ezt hagyta ránk örökségül, Évával együtt.

Ha rosszat teszünk, Istent hibáztatjuk. Jaj de könnyű másokra kenni a saját bűneinket....

(1Mózes 3:11, 12) . . .ettél a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél?” 12 Az ember így folytatta: „Az asszony, akit mellém adtál, ő adott nekem a fa gyümölcséből, ezért ettem.”

(1Mózes 3:13) . . .Mit tettél?” Az asszony erre így felelt: „A kígyó vezetett félre engem, ezért ettem.”

Mind a ketten másokra mutogattak, annak ellenére, hogy Isten elmondta mit ne tegyenek.

Sőt Ádám Istent hibáztatta, hogy Ő adott "rossz feleséget".

De hogy bármelyikük is azt mondta volna, hogy hibáztam, na azt már nem....

szept. 6. 09:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Jhwh azt akarta,hogy magunk jöjjünk rá,mit okoz szembemenni az isteni szeretet törvényével.
szept. 6. 13:19
 5/5 anonim ***** válasza:
62%

4

Nem akarta. ezért mondta meg előre mit ne tegyenek.

Az első ember csak ismeretből tudta mi a rossz, nem tapasztalatból.

Ettől megakart óvni.

Az ember pedig úgy döntött, hogy megakarja tapasztalni a rosszat.

Tessék itt van, nem kell hőzöngeni.

szept. 6. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!