Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi örömöt lel Isten abban, ha...

Prókátor kérdése:

Mi örömöt lel Isten abban, ha az embert az öngyilkosságba hajszolja?

Figyelt kérdés

Minden nap csak fájdalom, semminek nincs értelme, minden nap csak arról szól, hogy fájdalom van, és semmi más.

Nem azért lenne jó meghalni, mert akkor Isten közelében élhetnék, hanem azért, mert akkor a szenvedésektől távol élhetnék. De persze ezt Isten nem akarja megadni. Úgy néz ki, számára nagyobb öröm látni a fájdalmat, a szenvedést, semhogy a kisujját mozdítaná a segítségre.

szept. 4. 11:13
1 2 3 4
 11/33 anonim válasza:
68%
Milyen isten? Melyik? Csak mert van százféle... Képletesen. Igazából egy sincs. De ha mégis lenne, majd keressetek fel a túlvilágon és vágjátok a fejemhez hogy ti megmondtátok.
szept. 4. 15:37
 12/33 Potyondi Gergely ***** válasza:

Isten mindenkinek szabad akaratot adott, és Isten mindenkinek mondja a lelkiismeretén keresztül azt, hogy ne legyen öngyilkos, de azok, akik elfolytják a lelkiismeretüket, nem hallják meg.

Azok, akik nem folytják el teljesen a lelkiismeretüket, és engedelmeskednek neki, azok meggondolják magukat, és mégse lesznek öngyilkosok.

szept. 4. 15:41
 13/33 Potyondi Gergely ***** válasza:
0%

11-es: Nem értek egyet!

Isten létezik.

szept. 4. 15:42
 14/33 anonim ***** válasza:

Kedves Prókátor!

Én is szenvedtem szuicid depresszióban. Tudom mit érzel!

Teljes bizonyossággal tudom,hogy a depresszióban az ember képtelen racionálisan gondolkodni,mert az elméjét leköti a kilátástalanság örvénye.

Azt hiszem hiába mondom a 100%-os tutit:"NEM ISTEN AKARJA AZ ÁLLAPOTODAT",azt nem értheted.

Nekem 2 dolog segített kimászni a gödörből:

1.Énekeltem egy kórusban,ahol rendszeres próbáinkon 6 órahosszra kikapcsolhatott az elmém a gondjaimból.

2.Amikor felismertem a depressziómat és tehetetlennek éreztem magan ellene,felhívtam egy segélyvonalat. Behívtak a Tündérhegyi szanatóriumba,ahol nálam súlyosabb állapotban lévő társaim élete tragédiáit végighallgattam.(Sort álltak,hogy együttérző meghallgatásomra sor kerülhessen.)

Amíg mások tragédiáit hallgattam,nem a sajátomra kellett figyelnem.

3.Tündérhegyen, egy "Istenáldotta" okos pszichológust kaptam,aki kivezetett a mély depiből.

Ne próbáld megoldani a depidet!

Nem rángathatod ki magadat hajadnálfogva a gödörből!

Kérj segítséget!

szept. 4. 16:20
 15/33 Senior Séf ***** válasza:
37%
Segíts magadon és az isten is megsegít. Ne csak várd a csodát, tegyél is magadért.
szept. 4. 16:23
 16/33 KZitus ***** válasza:
32%

Szia

Szomorúan olvasom a kérdésedet. Ismét egy hamis vád Isten ellen. Navajon ki sugalja ezt az embernek? Aki Évának is azt mondta az Édenben "nem haltok meg". Téged is átvert Sátán, hogy ne fordulj Istenhez, mert Ő teljesen ki tud venni téged ebből a letargiából - csakhogy te erről semmit sem tudsz, sajnos. Ismerem az érzésedet, és azt is megtapasztaltam, hogyan segít a Teremtőm, ha engedem. Azóta boldog, elégedett, békés életet élek egy háború sújtotta(és annak minden nehézségét megélt) országban.

„Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok” Jakab 4:8 Milliók tapasztalták meg ennek hasznosságát - akik megfogadták.

szept. 4. 16:30
 17/33 anonim ***** válasza:

12: Szép áldozathibáztatás. Erről beszéltem korábban: ha valami rossz történik, az 100%-ig az emberek hibája, de ha valami jó történik, az 100%-ban Isten érdeme.

A szabad akaratot semmiben nem befolyásolná, ha Isten megmentene valakit, aki az öngyilkosság határán tántorog. Még ha tudva tudná, hogy Isten létezik, akkor sem volna köteles követni őt.

szept. 4. 16:31
 18/33 anonim ***** válasza:

16:

"Aki Évának is azt mondta az Édenben "nem haltok meg"."

Halkan szólok, hogy igaza volt. Isten azt mondta, hogy "azon a napon", amikor esznek a gyümölcsből, meghalnak, ettek, nem haltak meg. Bónusz: az édenkert beszélő és lábakon járó kígyója nem a Sátán.

szept. 4. 16:34
 19/33 anonim ***** válasza:
62%

18

Isten nem szószerinti 24. órás napra gondolt. Ugyan is ha azon a napon meghaltak volna, máris sikerült volna Sátánnak Isten tervét a Föld emberekkel való betöltését meghíúsítani

Ezért megengedte, hogy szülessenek gyermekei, és szép lassan megöregedtek és meghaltak.

Nem érték meg az "egy napot", Istennél egy nap, ezer évet jelent.

Ádám 930 éves korában meghalt.

szept. 5. 08:58
 20/33 anonim ***** válasza:

19: Hát egyrészt sokat segítene, ha Isten úgy beszélne, hogy az érthető legyen annak, akihez beszél. Ha három kilométert sétálni kell, egy három éves gyereknek nem fogom azt mondani, hogy az "közel van", mert neki az nagy távolság, akkor is, ha nekem nem az. Mivel azt szeretném, hogy számára érthető legyen a dolog, ezért úgy beszélek, hogy amit mondok, annak az ő gondolatvilágában legyen értelme, így neki azt fogom mondani, hogy "messze van". Ha nem így teszek, azzal csak összezavarom. Ha ezt mi, emberek, ki tudtuk találni, a mindenható isten miért nem képes úgy beszélni, hogy az az emberek számára érthető legyen?

Másrészt, Ádám és Éva mindenképpen meghaltak volna. Ugyanis ha nem így lenne, akkor nem lett volna értelme megtiltani nekik, hogy egyenek az élet fájáról. Azért űzte ki Isten az embert az édenkertből, nehogy "szakaszszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen" (1Móz 3:22). Ez nem szabadott volna, hogy problémát jelentsen, ha eleve örökké élt volna az ember.

szept. 5. 10:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!