Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A fanatikus ateisták miért...

A fanatikus ateisták miért hiszik azt, hogy az összes keresztény = a fanatikus muszlimokkal?

Figyelt kérdés
Már tapasztaltam ilyet.
szept. 3. 07:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

Az, hogy valaki a Bibliát mesének tartja, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy fanatikus. Végső soron a keresztények is mesének tartják a pogány vallásokat (pl. a görög mítoszt).

Fanatizmusba akkor süllyed az ember, ha a véleményét már nagyon szélsőséges módon hangoztatja. A szélsőségnek meg lehet több megnyilatkozási formája, pl. az is, amikor valaki gyűlöletet fröcsögve beszél a Bibliáról.

De!

Pl. engem a napokban keresett meg egy régi hívő társam, aki időnként újra és újra felbukkan, és megpróbál visszatéríteni a gyülekezetbe. Úgy, hogy nagy ívben tesz rám, abszolút nem érdeklik a gondolataim, a személyem. Olyan, mint egy MLM ügynök, aki egy terméket akar nekem eladni.

Részemről ez a passzív-agresszív hittérítés is fanatizmus, pláne azok után, hogy közöltem, én más nézeteket vallok már.

Most egyébként meg is írtam neki, hogy ha nem változik meg, akkor be keressen!

#8 voltam

szept. 3. 10:02
 12/18 A kérdező kommentje:
Akkor a hívő társad nem ismeri azt az igét, hogy ne szórj disznók elé gyöngyöt.
szept. 3. 10:04
 13/18 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező!

Ezt hogy is érted? Én vagyok a disznó, aki elé nem kell gyöngyöt szórni?

Na, tessék. Kiderült, hogy te is fanatikus vagy! #12

szept. 3. 10:06
 14/18 A kérdező kommentje:
A gyöngy az Ige, Jézus szavai. A disznók azok, akik visszautasítják Jézust, nem hisznek a szavainak, ha elkezdenél beszélni az Igéről, akkor kigúnyolnának, megcsúfolnának érte.
szept. 3. 10:09
 15/18 anonim ***** válasza:
89%

#Kérdező!

Mondom én, hogy fanatikus vagy. És még te teszel fel kérdést fanatikus ateistákról, amikor a bibliakezelésed rendkívül sértő másokra nézve? 😅

Nem hinném, hogy megérted, amit mondani fogok, de talán bevilágít valami hozzád, ezek után:

1. Az agresszív hittérítést mindenki gyűlöli. Itt igazából mindegy, hogy milyen indíttatásból történik: ha valakire megpróbálják ráerőszakolni a vallást, akkor nem a visszautasító a disznó, hanem az követ el disznóságot, aki ezt csinálja.

2. Ha ismernéd a Bibliát - de nem ismered - akkor tudnád, hogy Jézus kifejezetten gyűlölte azt a vallásosságot, ami a vallás terjesztésével párosult, viszont az illető életében nem volt gyümölcsöt:

"Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert bejárjátok a tengert és a szárazföldet, hogy egyetlen pogányt zsidó hitre térítsetek, és ha ez megtörtént, akkor a gyehenna fiává teszitek, kétszerte inkább magatoknál." (Mt 23,15)

Kb. ez jellemző a mai hittérítőkre: bejárják a tengert és a szárazföldet, hogy betérítsék az embereket a szektába, de az életükben nincs hatása annak, amit hirdetnek. A régi hívő társamnak sincs, mert ha lett volna, akkor tudná, hogy Jézus nem csak az evangéliumot hirdette, hanem törődött is az emberekkel, és nem csak azért keresett fel embereket, mert téríteni akart.

Neked sincs gyümölcs az életedben, te is a farizeusi vallásosságot képviseled, azért fogtad a régi hívő társam pártját.

Mivel fanatikus vagy, ezért nem hinném, hogy megérted amit mondok.

Mindensetre, minden vallások iránt érdeklődő naiv embernek javaslom, hogy messziről kerülje el az olyanokat, mint amilyen te vagy.

Szia.

szept. 3. 10:28
 16/18 Mansour ***** válasza:
93%

Hát öregem, te aztán tudod, hogy kell téríteni! :) Kezdésként, biztos ami biztos, mindjárt ledisznózod az embert, hogy még véletlenül se forduljon meg a fejében, hogy komolyan vegye, amit mondasz. Aztán meg panaszkodhatsz, hogy az emberek elfordulnak a vallástól és támadják a hívőket. Hát pont az ilyen dolgok miatt! Szerintem tudat alatt nem is akarod, hogy többen megtérjenek, hogy így különlegesebbnek érezhesd magad. És ez távolabb van a jézusi lelkülettől, mint az, aki mesének tartja a Bibliát.

szept. 3. 10:38
 17/18 anonim ***** válasza:
81%

Még valami:

"ha elkezdenél beszélni az Igéről, akkor kigúnyolnának, megcsúfolnának érte."

Ja, csakhogy ezt már te tetted hozzá. Egy szóval sem mondtam, hogy ģúnyolódtam rajta, ahhoz viszont jogom van, hogy a hittérítést - főleg, ha agresszióval is párosul - visszautasítsam.

szept. 3. 10:40
 18/18 anonim válasza:
0%

Isten óvja a gyermekeinket !

A multikulti megbukott "

Ez az elit azt hiszi, csak úgy lehet a bevándorolt emberekkel harmóniában élni, ha az európai gyerekeknek azt tanítják, szégyelljék saját kultúrájukat és hagyományaikat.

Ezeknek a kérdéseknek a megoldásához Brüsszelben változásra van szükség.

Isten óvja a gyermekeinket, hozza világosságra az ellenük elkövetett vétkeket, és Isten óvjon bennünket is, a családjainkat is minden ismert és ismeretlen gonosztól!

szept. 11. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!