Csalódtál volna I. István királyban ha lehetőségetek van beszélgetni, és tesz egy olyan kóbor kijelentést hogy a régi vallásában legalább annyira hisz mint a kötelezően ráerőltetett kereszténységben?
Mai ismereteim szerint I István király,csupán formálisan lett keresztény.
Amint gyilkoltatott,vakított,kényszerrel kereszteltetett maximálisan idegen Krisztus jellemétől.
Lehetett hithű római katolikus,de Krisztus ellenségét szolgálta.
Nem csalódtam volna
Sőt, inkább tisztázva lenne hogy neki a kereszténység csak egy taktikai lépés volt, a túlélés érdekében váltott.
Nem hitte egy szavát sem.
István a pogányok meghatározott ideje alatt élt a vallásokkal együtt.
Névleges keresztény, nem élt keresztényként.
A hitehagyott kereszténység tette meg kereszténynek.
Sajnos a baj ott van, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják sokan a Bibliában leírt próféciákat, ami ezzel kapcsolatos.
Isten ezen időszak alatt magára hagyta a nemzeteket a vallásaikkal, nem választott képviseletet.
A prófécia szerint egyetlen "képviselője" lesz, aki kinevezéseket oszthat, az pedig a jogos felkent uralkodó Jézus. Az utolsó napokban kezdődött az
Úr napja, amikor Jézus elfoglalta a trónját. ez azzal kezdődött, hogy kitessékelte az égi birodalomból Sátánt, így megtisztította királyságának helyét.
Előtte nem voltak választottak.
A történelemben jól látható, hogy Isten népének azonosító jele egységesen minden nemzetben nem volt létező.
Egymást gyilkolták a nemzetek a vallásaik nevében.
Ehhez Istennek pedig semmi köze.
#2.
Ezt javítanom kell:
A keresztény Európában nem az országot akarta létrehozni - megvolt! -, hanem a dinasztiát fenntartani, a hatalmát biztosítani.
Ez miért provokáció?
Én büszke vagyok az államalapítónkra, arra is hogy egykor nomád nép voltunk, arra is hogy egykor pogányok voltunk.
Arra már kevésbé hogy az életben maradáshoz meg kellett hajolnunk a kereszténység előtt, de tudom hogy muszáj volt.
István helyében én is ezt tettem volna. Még ha a szívem mélyén nem is értek egyet a hitváltással a népemért meg tettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!