Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Meg vagyok keresztelve reformátusnak, de nem foglalkozom vele, egyik vallás sem érdekel. Én abban hiszek, hogy Isten és Jézus mindig ott van velem minden másodpercben, mindegy, hol vagyok fizikailag, és ehhez nem kell templomba, sem sehova máshova mennem. Ettől függetlenül mindig van egy különleges érzésem a templomoknál, mindegy, milyen templom. Imádkozni nem szoktam, sem énekelni, hanem nap végén, illetve napközben, ha valami ér, jó, akkor megköszönöm Nekik. Minden nap szeretettel gondolok rájuk. Olyanok, mint két családtag, vagy két jóbarát, akikre mindig számíthatok. Amikor rossz dolgot tapasztalok, akkor is hálás vagyok, mert tudom, hogy jót akarnak, és tanítanak engem. Elhiszem, hogy Isten teremtett mindent, és hogy ha meghalok, akkor találkozhatom velük, de azt, hogy menny és pokol van, azt nem. Inkább azt, hogy Isten mindenkit hazavár :) Szerintetek ez így rendben?
szept. 1. 08:28
1 2
 11/12 Mansour ***** válasza:
Szerintem ez így teljesen rendben van. Azt persze tudnod kell, hogy nem ez a dogmatikailag helyes keresztény felfogás, de szerintem nincs azzal gond, ha valakinek egyéni hite van, amíg nem akarja azt másokra erőltetni, mint egyedüli helyes és üdvözítő hitet.
szept. 1. 14:42
 12/12 anonim ***** válasza:
14%

Kedves Kérdező!

Meggyőződésem szerint ez így teljesen rendben van,bár a Jézussal kapcsolatos viszonyodat hiába kerestem.

A vallásközösségbe járás nem üdvösség kérdése,de keresztényi fejlődésed alapvető , szükséges része.

A "keresztény"kategória,a Krisztus követőjét jelenti. NEM felekezethez köthető fogalom!

szept. 2. 04:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!