Mit gondoltok erről?
Szia
Attól függ, hogy minek tartod Isten szavát, a Bibliát?
Én sem járok templomba, de gyülekezetbe igen, lényeg, hogy valahol összejövünk a testvérekkel.
Miért?
Azt gondolom, hogy Isten a szavát útmutatásként íratta le, hogy akik szeretik őt, és a kedvében akarnak járni, akkor ezek alapján éljék az életüket. Jézus és az első tanítványok sem a maguk elgondolása alapján imádták Istent, hanem ahogy Istenkérte, vagy lefektette.
Jézus és az első követői is gyülekezetekbe lettek szervezve, nem pedig egyénileg mindenki járta a saját útját ha Istenről beszélünk, tehát ez példaként lett leíratva.
Isten a népétől mindig is elvárta, hogy együtt mutassanak be egységesen imádatot azzal, hogy összejönnek, és tanulnak Istentől, Istenről.
(5Mózes 31:12) 12 Hívjátok össze a népet, a férfiakat, a nőket, a gyermekeket és a városaitokban élő bevándorlókat, hogy figyeljenek, és tanuljanak. . .
Ezen a keresztények idejére sem változtatott.
(Cselekedetek 2:42) 42 És továbbra is kitartóan tanultak az apostoloktól, összegyűltek, imádkoztak és együtt étkeztek.
Ha nem így volna, akkor a Bibliában felesleges dolgokat olvashatnánk.
Kérlek figyeld meg a következőket:
(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.
Ha nem ismerem a Testvéreimet, akkor hogyan tudok másokat búzdítani, erősíteni, illetve ha probléma adódik hogyan segíthetek azoknak akik bajban vannak, hiszen nem ismerem őket. Vagy nekem hogyan segítenek?
Mivel az a nap közeledik erre annál inkább szükség van.
Ugyanakkor Jézus azt mondta, hogy az örök élethez kát dolog szükséges:
(János 17:3) 3 Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.
Ha ezzel nem értesz egyet, akkor Isten útmutatását hagyod figyelmen kívül.
Isten mindig is szervezetten vezette a népét, nem vallások, vagy egyéni elgondolások alapján. Isten a rend Istene, nem a káoszé.
„Szerintetek ez így rendben?”
Igen ez így rendben van, én is pontosan így gondolom. És ha már itt tartasz, miért nem kutatnál tovább Isten kiléte iránt, mert bármit is mondanak a hitoktatók, Isten közelebbről megismerhető, mint ahogy Jézus is megismerte, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre. Nekünk is Isteni kilétünkre kell ébredni, akkor vele együtt mi is mondhatjuk: „Atya és én egy vagyunk”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!