Az emberek miért szeretnek általánosítani? Főleg a kereszténység kritikusai.
21-es:
Nem értek egyet.
Ha én kiások ezer követ, amire azt vésték körülbelül 2000 évvel ezelőtt, hogy Jézus feltámadt, azt a hitetlenek valószínűleg nem fogadnák el megkérdőjelezhetetlen bizonyítéknak, és ha valaki kiás ezer követ, amire azt vésték körülbelül 2000 évvel ezelőtt, hogy "Jézus nem támadt fel", azt én se fogadnám el megkérdőjelezhetetlen bizonyítéknak.
Az az állítás, hogy a "Biblia nem hiteles" sohasem lesz megkérdőjelezhetetlenül bebizonyítva.
A 23-assal egyetértek.
Mert " ha megtalálják New York-ot,bakkor Pókember létezett "? :)
Ha a kereszténység értelmetlen, akkor mi az értelem az ateizmusban?
A logikátok szerint mi csak szőrtelen simabőrű majmok vagyunk véletlenszerű életmóddal. ( A közös ős is majom volt )
Nem állítottam, hogy a kereszténység értelmetlen.
Ezenfelül milyen értelemre gondolsz? Milyen értelmének kéne lennie?
Az ateizmus annyit jelent, hogy nem hisznek istenekben. Én még azt sem mondtam, hogy nem hiszek valamilyen istenben pusztán, hogy a fent említett istenségek szánalmasak.
A kérdésed kicsit olyan mintha azt kérdezted volna, hogy mi az értelem a mágnesességben. Nem értelme van benne hanem csak van.
Az élet értelméhez keresztényektől is annyit hallottam, hogy
- Isten teszttel
- Istennek van egy nagyobb terve
és hasonló problémás dolgokat.
Azt nem állítottam továbbra sem, hogy a kereszténység értelmetlen de jó, hogy tudsz olvasni.
Az ateisták szerinti élet értelmére pedig már volt jó pár kérdés. Nézzed vissza.
Azzal pedig, hogy így állok hozzá semmit sem veszítek. Nem én hiszek és próbálok követni szánalmas isteneknek a lehetetlen és vagy ostoba elvárásait.
Mitől vagy boldog?
Van olyan aki minden egész nyáron elmegy koncertekre, nyaralásra ( én is ezt teszem néha) de sajnos a hétfő reggel mindig eljön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!