Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A papok miért vannak szoknyában?

A papok miért vannak szoknyában?

Figyelt kérdés
aug. 21. 21:40
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Nincsenek szoknyában.
aug. 21. 21:51
 2/9 anonim ***** válasza:
68%
gyááá more
aug. 21. 21:59
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

A reverendára gondolsz?

Nekik az a munkaruhájuk. Ezzel fejezik ki magukat, a hovatartozásukat, a hitüket, a tisztségüket és egységet szimbolizál.

Illetve színtől függően rangot is

aug. 21. 22:03
 4/9 anonim ***** válasza:
94%
A papi viselet (azon belül az alba, amire gondolom te is utalsz) ókori divatokra vezethető vissza, amikor az emberek nem hordtak még nadrágot. Mivel az egyház egy kimondottan konzervatív intézmény, így részben megmaradtak a régi hagyományok napjainkra is. Viszont szoknyának semmiképp se nevezném a ruhájukat, hisz az egész testet fedi.
aug. 21. 22:07
 5/9 anonim válasza:
22%
Amit én ide írnék.... Azt nem szabad. 🤣🤣🤣🤣 Tudod, te miért!!! Olvass híreket!!!
aug. 21. 22:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én egy papon se láttam még szoknyát, skót férfiakon viszont annál inkább. A kérdés legfeljebb az lehet, hogy a skót papokon van-e szoknya. Szerintem előfordul, de sok ott is biztos a reverendát választja.
aug. 21. 23:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Sosem értettem, hogy miért látják szoknyának a reverendát...

Inkább olyan, mint egy hosszú, elöl gombolós kabát vagy köpeny. Ilyen erővel az ügyvédi/bírói talár is szoknya...

aug. 22. 10:48
 8/9 anonim válasza:
0%
Hogy Tót Lajos bebújhasson alá.
aug. 22. 13:04
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg ezek az egyszerű emberek Jézuson is szoknyának látták volna az akkori köntöst és pont úgy gúnyolódnának rajta.

aug. 22. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!