AtyaIstent név szerint szabad segitségül hivni, úgy, hogy Jézus minden hatalmat megkapott az Atyától?
Hallottam milliószor a JW által tanított eretnekséget. Ne is fáraszd magad avval, hogy leírod. Pontosan tudom, hogy — jelenleg — miben hisztek, s hogy az mekkora eretnekség.
Továbbá a személyemmel és az Egyházammal kapcsolatos szokásos mocskolódásra sem vagyok kíváncsi.
11
Kedves Gyermek.
Egyáltalán nem mocskolok senkit és semmit, sokkal inkább ezt Te szoktad megtenni elég drasztikus szavakkal.
Annyit írtam, hogy Jézus szavait utasítod el, aki soha nem mondta nem tanította, hogy hozzá kell imádkozni, minden esetben a közbenjáró szerepét hangsúlyozta, más Biblia írókkal együtt. Ez nem lehet "eretnekség", mert a Biblia írja.
Jézus tanítványának, követőjének, utánzójának lenni pedig azt jelenti, hogy mindent amit parancsba adott, vagy mondott, igyekezni kell alkalmazni, átültetni a minden napi életbe.
Erre mondta,hogy akkor bizonyítjuk hogy szeretjük Őt, ha megtartjuk.
(János 14:15) 15 Ha szerettek engem, megteszitek, amit parancsolok nektek.
(János 15:10) 10 Ha megtartjátok a parancsaimat, mindig szeretni foglak titeket, mint ahogy én is megtartottam az Atya parancsait, és ő mindig szeretni fog engem.
(Jakab 1:22) 22 De engedelmeskedjetek is a szónak, ne csupán hallgassátok azt, hamis érveléssel ámítva magatokat.
Erre szoktad azt válaszolni nekem, hogy a "betű megöl". Vagy is számodra Isten szavát nem igazán kell betartani, vagy szó szerint venni?
Az első keresztények sem vették szószerint?
A cselekedetekkönyve arról szól,hogy bizony komolyan vették és cselekedték a szót, nem csak hallgatták.
Azt elfelejted, hogy a "betű" kifejezés alatt a Mózesi törvényt értették, nem a keresztény élethez szükséges alapelveket.
Mert a törvény mindenegyes betűjét valóban nem lehetett teljesen betartani. Ezért mondta az apostol, hogy ítélet alatt voltak addig.
A keresztények viszont nincsenek a Mózesi törvény alatt, Jézus ésaz első tanítványok új erkölcsi elvek alá kerültek, amit belehet tartani.
(Máté 11:28–30) 28 Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok, és súlyos terheket cipeltek, és én felfrissítelek benneteket. 29 Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos vagyok, és fel fogtok frissülni. 30 Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.”
Ezek sokkal könnyebb súlyúak mint a Mózesi törvény volt, plusz a 600 kiegészítő szabályok törvényekhez képest.
Jézus megváltott a törvény átkától, tehát nem ől meg minket a szava, a "betű", amit Ő kér.
Ez nem mocskolódás, sem nem eretnekség, hiszen Te magad is tudod,hogy Isten szelleme íratta, tehát nem lehet hazugság.
Mindössze másként értelmezed, vagy gondolod, pedig a teljes Bibliát figyelembe véve egy téma vonul végig.
Te pedig úgy véled, hogy Isten változtatott az elhatározásán, és más szándéka van, mint amit kezdetben elhatározott.
A két szövetség nem változik, és Isten egyiket sem fogja annyiban hagyni.
Amit Isten megígért, ahhoz hű marad.
Ezért az Ábrahámnak tett ígéret alapján az arra méltó emberek fogják a Földet betölteni, ésörökkérajta fognak lakni.
Az újszövetség szerint pedig lesznek néhányan, akikel arra kötöttek szövetséget, hogy a Földön maradottak felett fognak kormányozni.
Mivel ezt figyelmen kívül hagyják, ezért azt állítják, hogy minden "jó ember' megy az égbe, a többiek pedig a "pokolba".
Isten akarata pedig nem ez.
Köszönöm mindenkinek.
IstenGyermeke1 külön köszönöm, segitettél a kérdésben.
12
Hogy szeretsz olyant valakit, akiről csak olvastál ?
Személyesen találkozni kell Jézussal, az szeretét megtalasztalva értheted a saját Bibliátókban írtakat. Nélküle nincs semmi értelme.
12
Fil 1,20 Ez összhangban van azzal, hogy bízok abban és remélem, hogy semmiben sem fogok szégyent vallani, hanem félelem nélkül beszélek, és magasztalom Krisztust most is, ahogy korábban is tettem. Magasztalom*, akár élek, akár meghalok.
21 Mert nekem az élet Krisztus,s a halál pedig nyereségt. 22 Mármost ha testben kell tovább élnem, a munkámnak több gyümölcse lehet. De nem mondom meg, melyiket választanám. 23 E két dolog között őrlődöm, ugyanis szeretnék megszabadulni és Krisztussal lenni, ami biztos, hogy sokkal jobb.
No erre az Ige szakaszra gondoltam főként.
Magasztalni a Biblia szerint Istent kell, ugye ?
Jézus nekem azt tanította a Szentíráson keresztül, hogy Atyának szólítsam, ezért nincs ennél helyesebb és szebb megszólítás. Pál apostol gyönyörűen megfogalmazza:
"Mivel pedig fiak vagytok, Isten elküldte Fiának Lelkét szívünkbe, aki azt kiáltja: »Abba, Atya!« Tehát többé nem vagy már szolga, hanem fiú; ha pedig fiú, akkor örökös is az Isten által."
Nem nagyon értem a kérdést.
Az Atya a mindenható Isten, Jézus Krisztus Istene és Atyja. Persze, hogy segítségül lehet hívni, hiszen minden segítség végső soron egyedül tőle jön.
Természetesen akár melyik nevén segítségül hívhatjuk, a Jahve név sem tilos, de mivel sem Krisztus, sem az első keresztények nem használták, ezért a keresztények körében nem igazán lett hagyománya.
A keresztények természetesen Jézus nevét is segítségül hívják, ahogy azt a Biblia világosan írja.
Jézus is mindenható abban az értelemben, hogy Isten minden hatalmat neki adott, de abban nem, hogy hatalma lenne az Atya felett.
Jézus éppen azért tud segíteni, s éppen azért hívjuk segítségül, mert Isten minden hatalmát bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!