Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy, mikor, milyen módon...

Hogy, mikor, milyen módon lehet gyónni?

Figyelt kérdés

Hello én református vagyok de elkövetem egy olyan bűnt ami nem hagy nyugodni (A BTK szerint nem büntetendő) és arra gondoltam hogy egy elmegyek meggyónni egy papnak. De mivel református vagyok ezért életemben nem voltam még gyónni.

Szóval olyan dolgokra lennék kíváncsi mint például ha bemegyek a templomba akkor ott lesz az a gyóntató fülke és abban egész nap ott ül a pap vagy van valami meghatározot idő mikor ott van és van e valami szöveg amit elkel mondani a papnak stb.

2010. nov. 2. 11:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mise alatt van csak gyóntatás. Ha bemégy,akkor mond el a papnak,hogy gyónni akarsz,de nem vagy katolikus. A többit majd mondja neked,hogy mit kell tenned.
2010. nov. 2. 11:45
 2/13 anonim ***** válasza:

A nagyobb templomokban nem csak mise alatt van gyóntatás.

A kis falu templomokban meg általában mise előtt.

Szóval mondjuk fél 10-kor kezdődik a mise, akkor te odamész negyed 10-re és akkor meggyónhatsz.

2010. nov. 2. 12:11
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem kötekedni szeretnék, de ha református vagy, akkor nem közvetlenül Istennek kellene meggyónnod ezt? Bocsi ha hülyeséget írok, csak ez rémlik nekem. Ha papnak szeretnél gyónni, akkor nem is református vagy :D
2010. nov. 2. 12:30
 4/13 anonim ***** válasza:

Lehet hulyeseget mondok, de en ugy tudom, hogy gyonni csak akkor tudsz ha elso aldoztal is es bermalkoztal is... De ez nem biztos!

(amugy en is reformatus vagyok, s azt hiszem ez is egy olyan dolog, mint nalunk az Urvacsora vetele - konfirmalas szukseges)

2010. nov. 2. 12:32
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha voltál már elsőáldozó, akkor minden áldozásod előtt gyónnod kell(ostya) ezt mise előtt teheted meg, de egyes helyeken bármikor tudnak fogadni, ezt a pappal kell megbeszélned.
2010. nov. 2. 12:40
 6/13 anonim ***** válasza:
2010. nov. 2. 13:54
 7/13 A kérdező kommentje:
ÉN ilyen rossz református szerűség vagyok szóval templomba is jó ha 2évente egyszer megyek de most elhatároztam magam hogy meg fogok gyomi de most bizonytalanítottatok légfőkép a 4. válaszoló.
2010. nov. 2. 15:57
 8/13 A kérdező kommentje:

Negyedik válaszoló te hol halottad ezt hogy bérmálkozni meg első áldozni kell előtte?

Kifejtenéd bővebben hogy ez most mit jelent(pl. ha elmegyek az érvénytelennek minősülő gyónás lesz )

2010. nov. 2. 16:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A gyónás előtt, mindenki átesik a keresztelkedésen (természetesen katolikusnak), az első szent gyónáson, és az elsőáldozáson... ezután viszont jó katolikus ünnepek előtt, vagy bizonyos időközönként, amikor szükségét érzi meggyónja bűneit! Ezek nélkül is lehet ugyan gyónni, nem hiszem hogy bárki harapna érte, viszont azt sem tudom, hogy a katolikus egyház mit mond erre... Talán az lenne a legtisztább, ha elmennél egy templomba, és ott beszélnél a pappal... mond el neki a helyzetedet, és hogy ugyan református vagy de most úgyérzed szükséged van egy közvetítőre isten felé. Biztos vagyok benne, hogy minden segítséget meg fog adni abban, hogy ezt megtehesd, és ha kéred, akkor még másik paphoz is mehetsz gyónni, nem feltétlenül ahhoz, akivel ezt szemtől szembe megbeszélted!
2010. nov. 2. 17:00
 10/13 anonim ***** válasza:
így van
2010. nov. 2. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!