Maga a vegetarianizmus bűn.Amiből kiindul az egész-és kiséri az adott szellemiséget, ami főleg a Buddhizmushoz kpcsolódik.
aug. 15. 19:36
2/9 UlfOrmson válasza:
Nem vagyok sem a judaizmus, sem az iszlám követője, úgyhogy ez csak egy gyors logikai levezetés a részemről: mivel a vegán hús nem állati eredetű, nem is lehet kivéreztetni. Szerintem megfelel mind a halal, mind a kóser előírásoknak
aug. 15. 19:48
3/9 Mansour válasza:
A növényi eredetű ételekhez úgy tudom nem kapcsolódnak kósersági szabályok (kivéve a bort), így a vegán "hús" alapvetően kósernek számít. Nem a kivéreztetés aktusa miatt számít valami kósernek, hanem mert nem tartalmaz vért. A növényeknél ez ugye eleve adott.
aug. 15. 20:13
4/9 anonim válasza:
1-es: a vegánság NEM buddhista ötlet, hanem egy állatvédelmi mozgalom.
Másrészt még a vegetáriánus étrend sem a buddhizmushoz kapcsolódik.
Harmadszor még véletlen sem lehet egy étkezési rendszer bün, max. egyes összetevöket nem lehet használni, de olyan nincs, hogy a növények közül bármelyik nem fogyasztható (Egyetlen vallásban sem!), illetve olyan sincs, hogy valamelyik nem kóser
aug. 15. 21:02
5/9 anonim válasza:
Nincs egyértelmű igen,vagy nem.
Ismerem az ortodox kóser fogalmát.
Brooklynban van kóser kenyér,víz,bor,stb.
Bár a kóserizálás szabályai nem vonatkoznak a felsoroltakra,pénzügyi okokból vegetariánus élelmiszereket is kósernek nyilvánítanak.
Volt olyan esetem,amikor a zsidó boltban nem a gondozott rabbi szerinti kóser ...kenyeret... vettem és azt vissza kellett vinnem a boltba,hogy a másik kóser rendszerben venni másik kósernak nyilvánított kenyeret.
aug. 15. 21:16
6/9 anonim válasza:
Igen, az.
aug. 15. 21:19
7/9 anonim válasza:
színezett babkrém formába öntve, szerintem ha nem túl szélsőséges ágazatról beszélünk, belefér.
aug. 15. 22:05
8/9 anonim válasza:
A vegán hús zöldségből és gyümölcsből készül (néha gombából). Ezek pedig kóser ételnek számítanak. A kérdés teljesen értelmetlen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!