Jehovák! Szerintetek ez az asszony megérdemli az új Földet az őrtorony alapján?
1.Nem vagyok Jehova!
JHWH csak egy van,de nem én.
2.Minden bizonnyal a szerény értelmi képességű kérdező,a Jehova Tanúit akarta kérdezni. ...Az sem vagyok,csak egy kereszény lelkész.
3.Megérdemli az asszony "az új Földet"?...Azt CSAK Isten tudhatja s azt nem közli a tanúkkal.
Fontosabb kérdés az,hogy miért tesz fel valaki egy ilyen- nyilvánvalóan provokatív- kérdést,pont a Jehova Tanúinak?
A kérdésről felrámlik annak a 2 román srácnak a röhögő képe,akik hatalmas élvezettel néztek a telefonjukon egy embert,aki egy disznót imitálva fetrengett,röfögött a földön.
Mi oka lehet,hogy egy ember a mások megalázásán élvezetet talál?...Van-e kiút az ilyeneknek kimászni lelki mocsarukból?
Mi köze van ennek egy folyóirathoz?
Továbbra is teljesen összemossák Isten szavát ezzel, pedig nem ugyan az a kettő. Ezzel akarják elhitetni azt mindenkivel, hogy mi nem a Bibliát tanulmányozzuk.
Miért nem olvassátok el a Bibliát mit ír ilyen esetben, egy kereszténynek hogyan kell viselkednie, ha az élete, vagy a megélhetése veszélyben van?
Keressetek olyan információt Isten szavában, ahol írva van, hogy egy tanítvány, vagy apostol ha veszélyben van anyagilag, vagy az élete, szabadon kárt okozhat másokban, illetve életet is kiolthat.
Én nem találtam ilyet, pedig kerestem.
Viszont ezt találtam helyette:
(1Péter 2:20) . . .Ha viszont olyankor tűritek el a szenvedést, amikor jót tesztek, az kedves dolog Isten előtt.
(Héberek 10:34) . . .és javaitok elrablását is örömmel vettétek, tudva azt, hogy tinektek jobb és maradandó tulajdonotok van.
(Róma 5:2–4) . . .. 3 És ujjongjunk akkor is, amikor nyomorúságokban vagyunk, mivel tudjuk, hogy a nyomorúság kitartást eredményez, 4 a kitartás pedig helyeselt állapotot,. . .
Kedves Kérdező
Egy kereszténynek úgy kell reagálnia, ahogy Jézus tanítja, még ha a világban ez elfogadhatatlan, és jogosnak tünne emberileg, hogy "bosszút álljon".
Jézus mit tett volna ebben az esetben?
Mert aki a követője vagy tanítványa, az miként utánozza a mesterét, ha mást tesz?
A keresztény ismertető jele a szeretet.
Ebbe pedig nem fér bele az olyan "bosszú" ami maradandó kárt, sérelmet okoz.
(Róma 12:18, 19) 18 Ha lehetséges, amennyire tőletek függ, minden emberrel békében legyetek. 19 Ne álljatok bosszút magatokért, szeretteim, hanem engedjétek, hogy Isten mutassa ki a haragját, mert meg van írva: „»Enyém a bosszú, én visszafizetek«. . .
(Róma 12:17) 17 Senkinek se viszonozzátok rosszal a rosszat. . . .
(1Péter 2:23) 23 Amikor sértegették, nem viszonozta azt. Amikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem rábízta magát arra, aki igazságosan ítél. . .
(Róma 12:21) 21 Ne hagyd, hogy legyőzzön a rossz, hanem a rosszat mindig győzd le a jóval.
Ugye tudod, hogy nem Jehovák vagyunk?
Vannak adventisták, pünkösdisták, metodisták, babtisták.
De ezek fogalmak!
Jehova pedig a Világegyetem Alkotója, ne hagyd, hogy a gyűlölet vagy ellenszenv gúnyt űzzön Isten tulajdon nevéből.
Emberek egy csoportja a világon tanúskodik Jézus Atyjának nevéről, szándékáról, ezért hívják őket Jehova Tanúinak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!