Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire magányos egy katoliku...

Mennyire magányos egy katolikus pap? Muszály a plébánián laknia?

Figyelt kérdés
aug. 12. 08:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
61%

Hodasz András elmondhatatlanul egyszer valahol, hogy kb ugyanannyit, vagy még kevesebbet keresnek, de valóban ingyen van a lakhatás, és az étkezés is, mert a nénik hordják nekik a kaját.

aug. 24. 15:28
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"a nénik hordják nekik a kaját"

:) De gondolom, ez csak valami önkéntes alapon megy, tehát valójában nem mindig és mindenhol számíthat erre minden pap...

aug. 24. 15:36
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Sok helyen maga főz vagy rendeli, vannak étel kiszállítós cégek. De ahol nénik visznek nekik, ott se biztos, hogy minden nap.

aug. 24. 16:00
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez az. Tehát akkor mégsem igaz, hogy ingyen van nekik a kaja... Esetleg némelyiküknek, időnként, hosszabb-rövidebb időszakokra - na de akkor meg ugye azt esznek, amit kapnak, nem pedig azt, amit szeretnének, szóval így azért mégiscsak megfizetik az árát. :)
aug. 24. 16:08
 15/20 anonim ***** válasza:
86%

Persze, hogy meg, én sose állítottam mást. A papoknak is vannak kiadásaik, nagyon sok papnak saját háza is van, azt is ő tartja fenn fizetéséből. Valaki írta korábban, hogy 3x annyit keresnek, mint a tanárok, ő se normális.

aug. 24. 16:19
 16/20 anonim válasza:
10%

"Valaki írta korábban, hogy 3x annyit keresnek, mint a tanárok, ő se normális."

A nagybátyám katolikus pap. Két és félszer annyit kap, mint egy tanár. Plusz karácsonyra félmilliós jutalmat az államtól (nem az egyháztól).

aug. 24. 19:11
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Hol szolgál? Ha nem szeretnél várost írni, akkor melyik egyházmegyében?

Én két különböző egyházmegyében ismerek jól két papot, gyerekkori jóbarátom mind a ketten. Nem keresnek annyit plébánosként mint egy tanár, erről a félmilliós állami támogatásról pedig csak hallottak ők is, de semmi ilyesmit nem kaptak.

aug. 24. 19:19
 18/20 A kérdező kommentje:
Én azt olvastam, hogy volt olyan, ahol katolikus papok kaptak valóban másfél milliót, de pl a veszprémi érsek a 2/3-át kérte befizetni magához, tehát nem mentek világgá abból sem. Egyébként 1,5 millió nem sok pénz, meg nem hinném, hogy minden évben jut erre keret, már ha kaptak. Én amúgy nem sajnálom tőlük, van, aki tényleg több plébániát lát el, nem lehet egyszerű ennyi embert kiszolgálni. :)
aug. 24. 19:32
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"Két és félszer annyit kap, mint egy tanár."

És mennyit kap "egy tanár"?

aug. 24. 21:08
 20/20 NTBS ***** válasza:

Személyisége függvénye.

Rengeteg nagyon aktív életet él.

aug. 25. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!