Mennyire magányos egy katolikus pap? Muszály a plébánián laknia?
Hodasz András elmondhatatlanul egyszer valahol, hogy kb ugyanannyit, vagy még kevesebbet keresnek, de valóban ingyen van a lakhatás, és az étkezés is, mert a nénik hordják nekik a kaját.
"a nénik hordják nekik a kaját"
:) De gondolom, ez csak valami önkéntes alapon megy, tehát valójában nem mindig és mindenhol számíthat erre minden pap...
Sok helyen maga főz vagy rendeli, vannak étel kiszállítós cégek. De ahol nénik visznek nekik, ott se biztos, hogy minden nap.
Persze, hogy meg, én sose állítottam mást. A papoknak is vannak kiadásaik, nagyon sok papnak saját háza is van, azt is ő tartja fenn fizetéséből. Valaki írta korábban, hogy 3x annyit keresnek, mint a tanárok, ő se normális.
"Valaki írta korábban, hogy 3x annyit keresnek, mint a tanárok, ő se normális."
A nagybátyám katolikus pap. Két és félszer annyit kap, mint egy tanár. Plusz karácsonyra félmilliós jutalmat az államtól (nem az egyháztól).
Hol szolgál? Ha nem szeretnél várost írni, akkor melyik egyházmegyében?
Én két különböző egyházmegyében ismerek jól két papot, gyerekkori jóbarátom mind a ketten. Nem keresnek annyit plébánosként mint egy tanár, erről a félmilliós állami támogatásról pedig csak hallottak ők is, de semmi ilyesmit nem kaptak.
"Két és félszer annyit kap, mint egy tanár."
És mennyit kap "egy tanár"?
Személyisége függvénye.
Rengeteg nagyon aktív életet él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!