Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok, ti szoktatok...

Katolikusok, ti szoktatok dolgozni parancsolt ünnepnapokon?

Figyelt kérdés

pl. most Nagyboldogasszony napján dolgoztok?

Aki nem, az miért nem?

aug. 11. 22:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%
Én nem, mert tanár vagyok, és épp nyári szünet van. :) De akinek olyan a munkabeosztása, az persze, hogy dolgozik. Aki tud, kivehet szabadnapot, de nem kell abból gondot csinálni, ha valaki az életállapota miatt nem tud eljutni misére. Egyébként is van előesti mise is. De ha arra sem tud elmenni, az se bűn. Ha mégis aggódik miatta, elmondja gyónásban.
aug. 11. 23:02
 2/14 anonim ***** válasza:
70%

Igen, most csütörtökön dolgozom, mivel nem munkaszüneti nap.

Az esti misére fogok majd elmenni.

aug. 12. 12:57
 3/14 anonim ***** válasza:
57%
Amikor megtehetem, igyekszem nem dolgozni ezeken a napokon. Sajnos Magyarország 14 éve már annyira keresztény, hogy máig nem sikerült munkaszüneti nappá tenni több jelentős keresztény ünnepet. Bezzeg a hanyatló nyugaton ilyenkor az emberek ünnepelhetnek.
aug. 12. 13:29
 4/14 anonim ***** válasza:
34%

"Magyarország 14 éve már annyira keresztény, hogy máig nem sikerült munkaszüneti nappá tenni több jelentős keresztény ünnepet"

Azért volt, amit sikerült. Előtte mikor történt ilyen?

aug. 12. 13:32
 5/14 anonim ***** válasza:
46%

5 főünnep van, ezekben nem történt semmi változás, augusztus 15. továbbra se munkaszüneti nap. De szerencsére az elmúlt 14 évben már mindennek is lett emléknapja. Ilyen szempontból a szocializmus se volt rosszabb, de mit várhat az ember egy álkeresztény rezsimtől, akiknek a kereszténység csak szavazatokat jelent.

aug. 12. 13:34
 6/14 anonim ***** válasza:
34%

"Ilyen szempontból a szocializmus se volt rosszabb"

Már akkor is munkaszüneti nap volt pl. nagypéntek?

aug. 12. 13:36
 7/14 anonim ***** válasza:
49%

Nem, de nagypéntek nem is kimondottan ünnep (bár el tudom képzelni, hogy sokaknak már akkor se kellett munkába menni, főleg vidéken). Augusztus 15. pedig főünnep és mégis kötelező dolgozni.

aug. 12. 13:39
 8/14 anonim ***** válasza:
35%
Nem elégedetlenkedni kell, hanem megszentelni a napot.
aug. 12. 13:48
 9/14 anonim ***** válasza:
57%

Igyekszik az ember, még ha a kormányzat kimondottan ellenségesen is áll hozzá, hogy ellehetetlenítsék benne az embert.

aug. 12. 14:31
 10/14 anonim ***** válasza:
56%

"5 főünnep van, ezekben nem történt semmi változás, augusztus 15. továbbra se munkaszüneti nap."

Kultúr-református a kormány, szóval Nagyboldogasszony nem is lesz munkaszüneti nap. Azért írtam kultúr-reformátusnak, mert nem akarom megsérteni a valóban hívő reformátusokat azzal, hogy Orbánékhoz hasonlítsam őket.

Mindenszentek ugye felekezettől függetlenül a temetőlátogatás. Nagypéntek meg amúgy nem ünnep. Persze, jó hogy 4 napos a húsvéti hétvége.

A gonosz, woke-nyugaton amúgy így is több egyházi ünnep munkaszüneti nap, mint nálunk, a mélykonzervatív-keresztény "keleten".

Persze, ez nem pusztán vallási kérdés. Hanem hogy a kormányzat a munkanapok számától reméli a magasabb termelést.

aug. 12. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!