Helyes-e ha a gyerek a felnőtt mesékből tanul Jézusról, mint a family guy, és a South Park?
10
Kedves Kérdező.
Nem is említettem Jehovát, hanem Isten szavából írtam a tőle jövő tanácsokat:
(5Mózes 6:6–9) 6 Legyenek ezek a szavak, melyeket ma parancsolok neked, a szívedben. 7 Vésd ezeket a gyermekeid elméjébe, és beszélj róluk, amikor a házadban ülsz, amikor úton vagy, amikor lefekszel és amikor felkelsz. 8 Kösd őket emlékeztetőként a kezedre, és legyenek pántként a homlokodon. 9 Írd fel őket a házad ajtófélfáira és a kapuidra.
(5Mózes 11:19) 19 Tanítsátok meg rájuk a gyermekeiteket, beszéljetek nekik azokról, amikor a házatokban ültök, amikor úton vagytok, amikor lefekszetek, és amikor felkeltek.
(Efézus 6:4) 4 Ti apák, ne bosszantsátok a gyermekeiteket, hanem továbbra is Isten fegyelmezése és útmutatása szerint neveljétek őket.
Miért van az, hogy a bibliában leírtakat ha mi írjuk, akkor "jehovásnak" nevezik. A Bibliát Isten íratta le mindenkinek.
Úgy tünteted fel, mint ha kizárólag a Jehova Tanúinak szólna, holott, mindenkinek szól.
akkora a gyűlölet és az ellenséges érzület itt némelyekben, hogy figyelmen kívül hagyják, hogy a Biblia nem Jehova Tanúi kizárólagos írásai.
Nem nekem kell engedelmeskedni, hanem az írásoknak.
Jehova Istennek pedig a Tanúja vagyok, és nem jehovás.
Isten neve megszenteléséért tanított imádkozni Jézus, Te pedig csúfot űzöl belőle.
Miért esik nehezedre, hogy azt írd, hogy "nem érdekel a Tanúk válasza".
Mások szokták alkalmazni tisztelettel.
14
Kedves Kérdező.
Jehova azt mondja, hogy a gyülekezetben nem taníthatnak. A kettő nem ugyan az. Az asszonyoknak ugyan olyan kötelessége tanulni, mint a férfiaknak. És megoszthatják a hitüket másokkal, a gyülekezetben is.
(Zsoltárok 68:11) . . .a jó hírt hirdető asszonyok nagy sereget alkotnak.
Én pedig nem tanítok férfit, ez itt pedig a gyakori kérdések, ahol megosztom az ísmereteimet, hitemet. Nem pedig tanítok.
Az asszonyokról így nyilatkozik Isten:
És ha valamit ír a Biblia, azt kötelező betartani.
Szerintem nem lesz semmi baj ha egy Jahvefélő nő tanítani akarna.
A nők is ugyanolyan emberek, mint a lelkészek.
Taníthat, csak nem a gyülekezetben.
Hogyne lenne baja? Teokratikus elrendezés elleni engedetlenség Isten felé. A Bibliát pedig betartani valónak íratta, nem csak olvasatnak.
Ezt Isten minden korban kizárólag Férfinak engedélyezi.
Ettől nőként nem vagyok elnyomva.
Van egy teokratikus elrendezés, ezt kell figyelembe venni.
Mindenki tartozik egy vezető alá, még Jézus is.
"Ezt Isten minden korban kizárólag Férfinak engedélyezi.
Ettől nőként nem vagyok elnyomva"
Ha diszkriminálva vagy a nemed alapján, az pontosan azt jelenti, hogy el vagy nyomva.
"te sem mehetsz be egyetemre tanítani, hacsak nem vagy egyetemi tanár. Úgy érzed el vagy nyomva?"
Nem, mivel nemtől függetlenül bárki elvégezheti azt a képzést, amivel egyetemi tanár lehet belőle. Vagyis senki nincs diszkriminálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!