Az ószövetséget hogyan kell értelmezni? Szó szerint, vagy nem szó szerint? Például a prédikátor könyvét.
5.
és a történész iskolában azt tanították, hogy a vallások szent könyveit hivatalosan "mesekönyvnek" kell nevezni? szakmai kontextusban is, de főleg akkor, amikor annak a vallásnak a követőivel beszélsz?
A könyvtől és a könyv műfajától függ, hogy hogyan kell értelmezni.
A Prédikátor könyve a bölcsességi könyvek közé tartozik, tehát nem egy történetet mond el, hanem egy filozófiai okfejtést. Míg pl. a Királyok két könyve egy történelmi leírás. Ott nem képletesen akartak valami teológiai témát kifejtneni, hanem konkrét, megtörtént eseményeket rögzít.
"Sok fordítását olvastam a Bibliának illetve rengeteg ókori vallást tanulmányoztam (történész a szakmám). Szóval azt is tudom hogy melyik bibliai sztori melyik vallásból lett lopva."
Ha nem kamu, hogy történész vagy, akkor ugyanezzel a végzettséggel én szégyellném magam, hogy az egyetem padjaiból kikerülve ennyi ragadt rám az ókortörténetből. Engem anno ezért kivágtak volna. Te nem tudom melyik egyetemen végeztél.
Mert amit írtál az igen sekélyes és felszínes ismereteket tükröz.
20
Kedves Kérdező
Arra tanít bennünket Jehova, és Jézus, hogy ne hazudjunk, még olyasmibe sem, amit sokan kegyes hazugságként kezelnek, és megengedik maguknak.
Aki hazudik, az utánzója a hazugság Atyjának.
Én pedig nem utánzom őt ebben sem.
Nem csak szavak, hanem tettek. A férjemmel rendszeresen naponta imádkozunk nem csak a testvéreinkért, hanem a világban élő emberekért is.
Mindig Kérjük égi Atyánkat, hogy segítse felismerni nekik a helyes utat, és adjon lehetőséget a változásra, hogy megmentésben részesüljenek.
A világban élő emberek között ott vannak a családom tagjai, a lányom, a testvéreim, unokaöcséim, és azok gyermekei is, A szüleim testvérei életben lévő rokonai.
A szüleim sajnos már 30 éve nem élnek, fiatalon betegségben aludtak el.
Őszintén sajnálom, hogy úgy érzed nem kaptál választ az imáidra.
Ennek több oka is lehet, nem Te vagy az egyetlen aki így érez.
Az egyik ilyen ok lehet, hogy olyasmit kértél, amit Isten nem teljesíthet, mert nincs összhangban a szándékával, vagy a személyével.
Vagy a válasz másként érkezett, mint amit egyénileg vársz, vagy elképzeltél.
Az is lehet, hogy Isten úgy látja, hogy még nemérkezett el az ideje a kérésed megvalósulásának.
Vagy az, hogy személy szerint nem tettél a kéréseddel összhangban meg mindent, vagy is a magad részét.
Isten nem mindig úgy válaszol az imáinkra, ahogy mi elgondoljuk, és nem is mindig úgy, hogy azonnal.
Sokan gondolkodnak úgy, hogy "add meg uram, de máris".
Isten senkinek nem a pincére.
Vajon mennyire élsz összhangban Istennel és a szándékával, vagy csak kérni szoktál, köszönetet, hálát nem mondasz?
Ezek mind mind hozzájárulnak egy ima sikeréhez. Isten soha nem hagy magára senkit.
Talán tudtam segíteni.
#20.
Mindenki magából indul ki.
A #11. vagyok s NEM a #10!...Ne vegyél lottót,ha ilyen hibásan saccolsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!