Mit jelent szerintetek a prédikátor könyve 9:5?
#40.
Jézus használt lelki dolgok megmagyarázására korabeli tanmeséket is.
NEM hazugságokat,hanem a hallgatósága fejében élő tanmeséket.
Ha van értelmed,felfoghatod,hogy a "gazdag és szegény Lázár" története is ilyen....
Ha nem hiszed,hasonlítsd össze a vallásod képét a pokolról és a menyországról, a Jézus által elmondott történet poklával,menyországgal.
Én továbbra tudom/értem, hogy Jézus miért akart egy hazugsághalmazzal elmondani egy olyan egyszerű, egy mondatba foglalható tényt, amit egyébként ki is mondott.
Pláne úgy, hogy már a történetben szereplő két hely is hazugság szerinted, mert nem létezik se pokol, se "Ábrahám kebele". Ez így rendkívül gyenge lenne Jézustól.
Amúgy miért próbáljátok ennyire foggal körömmel tagadni Isten szavát? Mert a pokol létéről azért több helyen is szó van, ahogy a pokolbeli szenvedésről is. Jézus máshol konkrétan külső sötétségnek jellemi, ahol sírás lesz és fogcsikorgatás.
Senki nem akarja e példabeszéd alapján a poklot jellemezni, mert nyilván szemléletes, szimbolikus képekkel mutatja be. De azt mondani, hogy hazugság és nem létezik, nagyon durva...
#42.
Senki sem állította,hogy nincs pokol,csak azt,hogy egészen mást jelent,mint ahogyan a riogatók zavarosan leírják.
Az "Ábrahám kebele" szintén létezik,de az egy szimbólikus kép. (Ábrahám,a hívők atyja s így az Istenben bízókat jelképezi.)
Érdekes Jézust úgy jellemzeni, hogy "riogató", szerintem csak az igazat tanította.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!