Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen kérdést tehetnék fel neki?

Milyen kérdést tehetnék fel neki?

Figyelt kérdés

Van egy közeli család tagom, amikor találkozunk szoktunk beszélgetni a vallásról, a Bibliarol.. megvan győződve ,hogy mindnekinél jobban tudja a Bibliát!Pedig nem!!!

Én olvasom, de nyilván nem értek mindent!

Mi olyan kérdést tehetnék fel neki ,amire a Biblia ad választ és nem kút főből talál ki rá valamit!

aug. 1. 19:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A lélek halhatatlan, vagy meghalhat?
aug. 1. 19:14
 2/11 A kérdező kommentje:

Uhhhh erre még én sem tudom a választ : D

Segítesz a válaszban :)

aug. 1. 19:21
 3/11 anonim ***** válasza:

"mindnekinél jobban tudja a Bibliát!"

Ezt hogy érted? Tudja kívülről az egészet, tehát bármilyen idézetről megmondja, hogy melyik könyv hányadik verse?

"Pedig nem!!!"

És ha igen? :)

"Én olvasom, de nyilván nem értek mindent!"

Így nehéz lesz őt tesztelni...

"Mi olyan kérdést tehetnék fel neki ,amire a Biblia ad választ és nem kút főből talál ki rá valamit!"

Minél beszédesebb és minél jobb a fantáziája, annál inkább bármire fog mondani valamit, és mivel te nem ismered eléggé a Bibliát, még az sem biztos, hogy nem lesz semmi alapja annak, amit mond, még akkor sem, ha számodra úgy tűnik majd...

aug. 1. 19:51
 4/11 anonim ***** válasza:
30%

Igen:

Ezékiel 18:4

"amely lélek vétkezik, az hal meg"

Tehát a lélek nem halhatatlan.

aug. 1. 20:15
 5/11 anonim ***** válasza:
Talán megkérdezhetnéd,hogy a felekezetét mikor alapította Isten,vagy Jézus,a Biblia szerint.
aug. 1. 23:59
 6/11 anonim ***** válasza:

"Talán megkérdezhetnéd,hogy a felekezetét mikor alapította Isten,vagy Jézus,a Biblia szerint."

A tiedet mikor?

aug. 2. 06:58
 7/11 anonim ***** válasza:

Sem Isten sem Jézus nem alapított gyülekezetet.

Nemes egyszerűséggel olyan erkölcsi elveket állított fel az emberiség számára, ami békés boldog életet biztosít. Illetve a hálánkat, és a tiszteletünket az ő meghatározása alapján kell kifejeznie mindenkinek.

Jézus nem alapította, hanem az Isten által lefektetett elveket, a neki járó imádatot állította helyre. Mivel a valamikori választottak messzire eltértek attól.

Nagyon rossz felfogás, értelmezés az, hogy Jézus vallást alapított.

Isten mindig is minden korban helyreállít, nem pedig alapít. Ezt pedig egységesen mindenkire vonatkozóan teszi.

Amikor az Izraeliták eltértek, nem új vallást alapított, hanem megfegyelmezve őket helyreállított.

Többször is eltértek Isten elvárásaitól, de soha nem kezdett új vallásba, hanem vissza állítást hozott létre.

Isten alapelvei kérése, nem változik. Mindig is ugyanazok maradnak az erkölcsre, és az életre vonatkozóan.

Az utolsó napokban sem új vallás születik, hanem felhasznál embereket, hogy visszaállítson, helyreállítsa az életformát, és a neki járó imádatot.

aug. 2. 09:41
 8/11 anonim ***** válasza:

Mi Isten neve?

Hol van a Bibliában?

Kik mennek az égbe és miért?

Mi a pokol?

Mit kell tudnunk az angyalokról?

aug. 2. 14:54
 9/11 anonim ***** válasza:

A #7. 100%-ot érdemel! Ez az igazság!

#6.

Én NEM követek egyetlen felekezetet sem!...Én Krisztust igyekszem követni és közösségem minden tagját erre próbálom rábírni.

aug. 3. 21:19
 10/11 anonim ***** válasza:

"Én NEM követek egyetlen felekezetet sem!...Én Krisztust igyekszem követni és közösségem minden tagját erre próbálom rábírni."

Hát pedig minden felekezet is csak pont ugyanazt csinálja, amit te...

aug. 5. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!