Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek ha szeretnék hívő...

Mit tegyek ha szeretnék hívő lenni, de nem akarom bedrogozni magamat a hittel? Tehát én is arra hajtok, hogy mi van ha az istenhit pszichológiai mankó?

Figyelt kérdés
aug. 1. 18:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az Istenben való hit nem mankó, hanem meggyőződés arról, hogy létezik valaki, aki létrehozta az életet, és az azokhoz szükséges feltételeket.

Ha valaki azért hisz Istenben, mert mankónak tartja, vagy is ettől érzi jobban magát, az ezért hisz Istenben, nem azért, mert valóban van valaki Aki alkotott.

Ezért a tettei is csak felületesek, és a saját élete körül forog.

Nem érti, nincs ismerete sem Istenről sem arról, hogy az életet miért hozta létre.

aug. 1. 19:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Én is azt olvastam valahol a hit, hívség tudást jelent.

Szerintem elég, ha hiszel a magad módján, csak lazán. Ne spilázd túl!

aug. 1. 22:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Meglátogatott Amerikában a 19 éves fiam,aki szenvedélyes dohányos volt,de itt törvény tiltja a 21 év alattiak dohányzását.

Fiam könyörgött,hogy vegyek neki cigit. Azzal az ígérettel vettem neki,hogy amíg itt tartózkodik nem használja. Hittem az ígéretében.

Valahogy így van a mennyei Atyában való hittel is.

Ha próbára tesszük,hogy megadja nekünk azt,ami-szerinte- jó nekünk és megkapjuk, az alapot teremt hinni a jövőbeni gondviselésében is.

aug. 2. 00:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!