Hogyan tudnám Jahvét jónak nevezni amikor csalódtam benne?
Jahve nem egy létező isten, Ő a zsidók kitalált istene, amiben a keresztények is hisznek.
Ez az isten fajgyűlölő és erőszakos, nem kell félni tőle, mert ugye attól félsz, hogy a pokolba tesz téged.
Hát van egy jó hírem. Én bűnös ember vagyok és Jézus mentette meg az életemet. A szememmel nem láttam, sem más érzékszervemmel nem tapasztaltam, de ott volt. A legtöbb parancsolatot valamilyen formában vagy megszegtem vagy megsértettem.
Mit is mondott Jézus? Kikhez is jött el?
"Jézus meghallotta, és így válaszolt: „Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek. Menjetek és tanuljátok meg, mit jelent: Irgalmasságot akarok, nem áldozatot. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket.” (Máté 9:12-13)
Félsz, hogy a pokolra jutsz? Miért? Mert csalódtál az Úrban? Ne félj, hanem higgy! Nem de ő az, aki megváltotta a bűnöket? Nem azért ment-e a keresztre, hogy te élhess? Neked is osztályrészed van a királyságban. Ha nem így lenne, nem is gondolkodnál ilyeneken. Bánd meg a bűneidet. Ezután pedig igyekezz ne vétkezni. Nem könnyű. A magunk fajtának nem könnyű. nekem sem könnyű, hogy ne vétkezzek. Ösztönösen jönne a hazugság, a csalás, a képmutatás, a bosszú. De ezeket a tagokat le lehet vágni magunkról. Nincs ezekre szükségünk, amik tévútra visznek.
Az Isten szeret téged. Egyedinek alkotott meg és a világ alkotása előtt látta minden bűnödet, de azt mondta, hogy azért is megalkot téged olyannak, amilyen vagy, mert te is részese vagy az ő tervének, ahogyan én is. Lehet csak annyi a szerepünk, hogy eljárjunk a munkahelyre vagy ott legyünk valakinek egy napon, akinek szüksége lesz pont a mi tapasztalatunkra.
A sátán pedig kőkeményen támad. Mert neki nem jó, ha te Istent keresed. támad, tévutakra csábít, kételyeket ébreszt. Nevezheted máshogyan is, az is létezik. Ha pedig kitartasz egy ideig lecsillapodik. De újra támadásba lendül, amikor a feltételek adottak és lehetősége van arra, hogy eltereljen Istentől. Az nem fog téged a pokolba levinni. Oda te viszed saját magadat. Eddig oda tartottál. Ne félj a pokoltól. Saját magadtól érdemesebb félni, mint a pokoltól. Ne azt tedd, amit tennél, hanem azt, amit Jézus tenne a te lehetőségeiddel. Aki keres , az talál és mindenki, aki kér, az kap. aki pedig kopogtat, annál ajtók nyílnak meg.
Aki magát igaznak gondolja, az már is vétkezett. Aki magáról tudja, hogy a pokol felé tart, annak van reménye a megváltásra. Nem vagyunk szentek. Nem csak szentek vannak a Mennyországban. Vagy ha igen, akkor eléggé kis létszámú ország. De a szentek közül is némelyek elég megbotránkoztató életet éltek addig a napig, amíg meg nem érintette őket az Úr.
A lényeg az, hogy semmi sincs elveszve. Ha a magad lelkét elveszettnek látod, akkor itt van neked egy sor reménysugár:
"Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azt, ami elveszett.”
(Lukács 19:10)
Kevesen tudják, hogy ennek a világnak az Istene Sátán!
De már nem sokáig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!