Elfogadjátok a Vonzás Törvényét? Hisztek a Vonzás Törvényében?
Mit mond a vonzás törvénye? Kb. azt, hogy a gondolatok „rezgéseket” bocsátanak ki és bevonzzák a hasonló „rezgésű” dolgokat. Kvázi a gondolat valósággá válik. Most tegyük félre, hogy itt a rezgés mit jelent, meg hogy hogyan is történik ez.
Kvázi minden klasszikus filozófiában megjelenik, hogy milyen fontos szerepe van a hitnek, az elhatározásnak. Az akaraterő, lelkesedés fontos erény. Csakhogy mindezek a filozófiák aztán hozzá teszi, hogy a gondolatokból, elhatározásokból aztán törekvést, döntéseket, tetteket kell faragni, hogy ténylegesen elérd a célod. A vonzás törvénye ezzel ellentétben nem hogy másodlagosnak, hanem kvázi szinte feleslegesnek állítja be a tényleges tetteket. A gondolatot nem te teszed valósággá a tetteiden keresztül, hanem valósággá válik (úgy magától).
Ha én erősen gondolok arra, sőt már-már el is hitettem magammal, hogy meg fogom kapni a Nobel-díjat, akkor meg fogom-e úgy kapni, hogy nem végzek el egy egyetemet, nem doktorálok le, és nem végzek évekig, évtizedekig megfeszített munkát, ami díjazható eredményre vezet? Aligha. Ha én erősen gondolok arra, hogy nyerni fogok a lottón, akkor az teljesülhet anélkül, hogy rászánnám a pénzt, és vennék egy lottószelvényt? Aligha. De még a lottót vásárlók közül is hány van, aki nagyon hisz benne, hogy nyerni fog, sőt gondolatban már el is költötte a nyereményét, és nézd meg, hányan nyertek ténylegesen. Vagy pl. ha a erősen gondolok arra, hogy a szobámban rend és tisztaság lesz, akkor lesz-e úgy rend és tisztaság, hogy nem emelem fel a fenekem a fotelből és nem kezdek neki rendet rakni és takarítani? Aligha.
Az, hogy valaki kitűz egy célt, és keményen dolgozva eléri, abban semmi mágia nincs. Azt meg, hogy valaki elképzel egy célt, de semmit nem tesz annak elérése érdekében, azt úgy nevezzük, hogy álmodozás, képzelgés. Sok jóra nem szokott vezetni. Értem én, hogy jó benne hinni, hiszen meg lehetne spórolni a befektetett időt, munkát, erőfeszítést, akadályokat, nehézségeket, így sokan szeretnének hinni benne, de nézz körbe magad körül, nézz bele a történelemkönyvekbe, látni fogod, hogy ez nem így működik.
"ez egy ezoterikus elv, hogy amire gondolsz, az valóra válik. Tehát ha nagyon akarsz valamit (vagy nagyon nem akarsz valamit), akkor megkapod."
Tele lenne a világ olyanokkal, akik megnyerték a lottón a főnyereményt.
Baromság, ahogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!