Mi a helyes válasz ha a kíváncsi gyerekünk elkezd kérdezősködni, hogy " mi az a Mennyország? " ?
Vallástól függ. A katolikusok szerint:
"Nem valami történésen kívüli hely, ahová az ember eljut, hanem a Krisztussal való együttlét, az ő dicsőségében való részesedés..."
El kell neki mondani az igazat, hogy a mennyország gyakorlatilag a Teremtő Isten, Jehova lakhelye, az ő fiának Jézusnak a lakhelye, valamint az angyaloknak a lakhelye. Jézus jelenleg onnan uralkodik a Föld fölött, emberek pedig a 144 000 kiválasztotton kívül nem juthatnak oda.
Legalábbis a Bibliából kb. ennyit tudhatunk meg a mennyországról.
Nálunk a Mennyország az a hely, ahol a Jóisten lakik és ott lakott mindenki mielőtt megszületett volna. Amikor majd meghalunk, akkor visszamehetünk oda.
A kérdésedre a választ csak te tudhatod. Attól függ, hogy milyen szellemben neveled a gyereket, mi a szokás nálatok, hány éves a gyerek stb.
Szia
Azt gondolom, el kellene fogadnunk válasznak azt, aki ott fent él, és látja saját "életterét".
Ő ezt mondja el, amit igazságnak kellene elfogadnunk: "Az ég Jehováé, de a földet az embereknek adta." Zsoltárok 115:16
illetve:
Ézsaiás 66:1
"Ezt mondja Jehova: „Az ég a trónom, a föld pedig a lábzsámolyom...."
Már csak azért is el kellene fogadni Isten magyarázatát a lakhelyéről is, mert azt is tanítja nekünk embereknek: "Én vagyok az Úr, Istened, ki tanítlak hasznosra, és vezetlek oly úton, a melyen járnod kell” Ézsaiás 48:17.
#2.
Ezt aztán fenemód megérti a kissrác!
Ezt azért még tedd hozzá: 😊
"Ő a transzcendens létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerügma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk."
Én azt fogom mondani, ha annyi idős lesz a kisfiam, hogy a történelemben az emberek a nehéz idők során és az azért, mert nem tudtak megmagyarázni bizonyos történéseket, kitaláltak egy vagy több képzeletbeli lényt, akitől féltek vagy akihez fohászkodni lehet.
Kitalálták Istent, akitől kérni lehet és akinél meg lehet gyónni a bűneinket. Isten bizonyos hitvallások szerint a mennyországban lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!