Jehova tanúi miért ilyen kitartók, hogy 40 fokban is ott állnak az utcán és térítenek? Honnan merítenek erőt?
Szia
😮
Jehova Tanúi nem térítenek, Hanem prédikáló szolgálatot végeznek, aminek ez az egyik ága. A közterületes tanúskodás elsősorban azért van, hogy azok akik nagyon ritkán vannak otthon, és nem lehet velük találkozni, nem maradjanak le a jó hírről, és időben tudjon dönteni.
Ahogy az első Válaszoló írta, fontos az ésszerűség, Isten nem várja el, hogy felelőtlenül kitegyék magukat az időjárás viszontagságainak.
Ezért ha valaki úgy dönt, hogy még is szolgálatban megy, meggondolja, mit, és hogyan végezzen.
Erőt pedig Isten adja, ahogy az első keresztények is Isten támogatásával, Jézus és az angyalok segítségével végezték a feladatukat.
Illetve mindig észben tartják, hogy Isten munkatársaiként, a feladat fontosabb, a saját kényelmünknél is.
(1Korintusz 9:16) 16 Ha pedig hirdetem a jó hírt, az nem ok arra, hogy dicsekedjem, mert ez a kötelességem. Igen, jaj nekem, ha nem hirdetem a jó hírt!
(Máté 28:18–20) . . .. 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”
Jézus megígérte, hogy támogatni fogja ezt a munkát a világrendszer befejezéséig.
3
Nem az őrtorony szervezet adta ki a parancsot erre.
Mindössze betartják a Tanúk, mint Krisztus tanítványai.
Téves információkat terjesztesz, ezt Jézus mondta azoknak akik a tanítványai lesznek. S a világ rendszer befejezéséig szól a feladat, amit Jézus ígéretéhez hűen támogat:
(Máté 28:20) . . .tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”
Na ez új, mesélj, kiket tartotok ellenségeiteknek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!