Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Fiatal felnőttként írok...

Fiatal felnőttként írok házasság és szex kérdésben. Többi lent!?

Figyelt kérdés

A párommal egy éve vagyunk együtt, egy év múlva tervezzük a házasságot. Vallásos meggyőződésből nem fekszunk le házasságig. Viszont egy év alatt pettinget csináltunk. A párom nem nagyon akarja magától azt sem.

Szóval a kérdésem, hogy volt már valaki így, az itt lévő hölgyek között?

Milyen szexuális életet él egy keresztyén házaspár házasság előtt? Milyen lesz utána? Milyen rendszeres?

Köszönöm a választ!

2024. júl. 10. 23:53
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%
Na látod álom világban élsz. Nem írom le megint mert úgy sem akarod felfogni.
2024. júl. 11. 12:19
 22/33 anonim ***** válasza:
29%
Tehát belátod hogy hülyeséget írtál csak nem akarod beismerni.
2024. júl. 11. 12:26
 23/33 anonim ***** válasza:
53%
Belátom, hogy nincs értelme neked magyarázni és esetedben a pipák száma tükrözi, hogy mennyire éri meg veled bármiről is diskurálni.
2024. júl. 11. 12:32
 24/33 IstenGyermeke1 ***** válasza:
24%

Én katolikusként azt mondom, hogy minden házasság előtti szexuális (jellegű) cselekvés bűn, mégpedig paráznaság (fornicatio). Ha valakit érdekel, írtam erről már egy párszor, szívesen idézem az egyiket.

Másrészt undorító dolognak tartom, a házasság szentségét és a másik embert cipőhöz hasonlítani. Érdekes, mindenhol pontosan ugyanezt a hasonlatot hallom. És ez szép példája annak is, hova fejlődik a világ (Isten nélkül). S végül a másik ember egy eszköz lesz a szemünkben, minden érték eltűnik (a rettenetes nagy szubjektivitásban), és mégsem leszünk boldogok. Szabadság illúziójával a romlásba. Bármilyen szomorú is, ide tartunk.

“Jézus fájdalmas szenvedéséért irgalmazz nekünk és az egész világnak!” (Isteni irgalmasság rózsafüzére)

2024. júl. 11. 13:44
 25/33 A kérdező kommentje:
Válaszolva, azért jövőre, mert most kértem meg a kezét!
2024. júl. 11. 15:10
 26/33 anonim ***** válasza:
61%

Természetesen a petting, illetve minden házasságon kívüli szexuális érintkezés bűn a kereszténység szerint, sok teológus szerint még a csók is. Egy stabil kapcsolatban szerintem a szex hiánya nem okozhat problémát. Sokszor inkább csak erre vagy másra vetítik ki, hiszen mindig kell valami, amire rá lehet fogni.

Amúgy biológiailag rendkívül elenyésző az esélye, hogy a szex nem fog működni. Szóval a próbálgatás érv elég nagy hülyeség.

2024. júl. 11. 19:25
 27/33 anonim ***** válasza:
0%
Egy év alatt me tudtátok ismerni egymást? A másik hozzászóló szerint ez lehetetlen egy év alatt.
2024. júl. 11. 19:29
 28/33 anonim ***** válasza:
0%
Vallás károsultak...
2024. júl. 12. 08:54
 29/33 anonim ***** válasza:
0%
24# én voltam a cipős válaszoló. A házasság szentsége? Isten nélkül a másik ember csak eszköz lesz? Olvastad te a Bibliát egyáltalán? Az összes nőt eszközként kezelik, sőt asszonyi állat a helyes megnevezésük, ha már nagyon pontosak akarunk lenni, Isten a mi urunk által. Hihetetlen, hogy még mindig vannak, akik a saját boldogságukat egy elavult eszme miatt korlátozzák. Remélem nem dolgozol szombaton és kevert anyagú ruhát sem hordasz(amit ugye fel se próbálsz mielőtt megvennéd), mert ezek is bűnök, és dádá lesz miattuk ilyen vérük hulljon vissza rájuk stílusban.
2024. júl. 12. 09:25
 30/33 IstenGyermeke1 ***** válasza:
48%

“Ezért a férfi elhagyja apját és anyját és feleségéhez ragaszkodik, s a kettő egy test lesz.” (Ter 2, 24)

Olvastam a Szentírást rengeteg helyen van benne tanítás a család szentségéről. Főleg a páli levelekben. Ajánlom mindegyiket olvasásra.

Isten nélkül viszont csak a saját magunk lesz a legfontosabb, és mindent annak eszközévé rendelünk alá. Egyértelműen efelé haladunk. A nagy szekularizáció, szubjektivitás, értékek elvetése, sárba tiprása, s még azt is megkérdőjelezzük, ami adott.

2024. júl. 12. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!