Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más is kicsit egyedül érzi magát?

Más is kicsit egyedül érzi magát?

Figyelt kérdés
Ebben a mai világban igazán nehéz igaz keresztény erkölcsű társaságra lelni. Nem mondom, én is bűnös vagyok! Ittam, drogoztam, bántottam másokat, de megtértem és felhagytam ezekkel! Viszont sokakon azt látom akik kereszténynek születtek, hogy kényük kedve szerint élik meg a hitet amihez persze joguk van, viszont furának tartom, hogy egyesek magukat kereszténynek valló emberek, simán kimerítik a 10 parancsolat áthágását minden nap és nem is érdekli őket. Jó lenne olyan emberekkel megismerkedni akiknek fontos a hitük, remélem itt sikerrel járok!
2024. júl. 9. 20:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Az ivást és drogozást hol tíltja a Biblia?
2024. júl. 9. 21:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

"Az ivást és drogozást hol tíltja a Biblia?"

Nagyjából lépten nyomon.

2024. júl. 9. 21:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Igazából nem. Csak egy baba és az anyukája hiányzik, más nem.
2024. júl. 10. 00:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Abszolút egyedül érzem magam, mióta Isten eltűnt az életemből nem maradt más, mint a depresszió és kín. Nincs jelenem és jövőm. Sajnos.

A tudás hatalom - mondják a nem hívők.

Hát nem.

A tudás szörnyűséges, tiltott dolognak kéne, hogy legyen, ahogy Isten akarta a történetben, mert képes rá és kiábrándítja az embert a hitéből.

Menekülj. Menj, amíg még tudsz, amíg még a hited érintetlen és kristálytiszta, mint a hegyi patak, mert minél többet olvasol itt véleményeket, annál jobban beszennyezik és végül, legvégül a te hited se lesz több, mint sűrű, büdös lé, ami a teljes nyomvonalán fertőzi a teljes ökoszisztémát.

Megtörten, megsebezve, az egész élet hiábavalóság, mert...

...nincs Isten.

Mégis, valahogy megkönnyebbültem, hiszen nem kell többé betartanom semmilyen szabályt. Az első volt, hogy kidobáltam a feszületeket, amik eddig a falat csúfították és begletteltem a lyukakat, megszabadultam a vallási könyvektől, amik a könyvespolcon zsúfolódtak, nem kell látnom egykori barátaim helytelenítő pillantásait, amikor black metalt hallgatok.

Tehát van előnye is.

De magányos estéken, elszigetelődve mindentől és mindenkitől, akit valaha ismertem...igen...egyedül érzem magam.

2024. júl. 10. 00:16
 5/8 anonim ***** válasza:
#4: neked szakember kell, nem Isten.
2024. júl. 10. 06:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Kérdező sajnos ilyen a kereszténység utolsó állapota. Ezért kérdi Jézus hogy talál e igaz hitet amikor vissza jön. Ez magàt kereszténynek tartó közeg az a nagy parázna akinek büntetéséről olvashatuk a jelenések 17ben.

15Az angyal így folytatta: A vizek, amelyeket láttál, ahol a parázna asszony ül: a népek és a seregek, a nemzetek és a nyelvek. 16A tíz szarv, amelyet láttál, és a fenevad meg fogják gyűlölni a paráznát, kifosztják és mezítelenné teszik, húsát lerágják, őt pedig tűzben elégetik. 17Mert az Isten adta szívükbe, hogy végrehajtsák szándékát, hogy szándékuk egy legyen, és felajánlják királyságukat a fenevadnak, míg be nem teljesednek az Isten igéi.

Ezért hangzik el a kiáltás hogy fussatok ki én népem Babilonból, hogy ne legyetek részesei ítéletében!

Ezért van manapság hogy sokan hagyják el gyülekezeteiket. Meggyőződésem, hogy nem új gyülekezetet kell keresni hanem az ilyen kifutott egyéneket, akikkel közösségben lehet maradni amíg az Úr vissza jön. Kérj ilyen társakat ha személyesen nem ismersz.

2024. júl. 10. 06:46
 7/8 KZitus ***** válasza:

Szia

Sajnos nem vagy egyedül ezzel az érzéssel. Sokan élnek hasonló gonddal. magam is ezzel küszködtem anno.

De amióta olyanok társaságában élek, akik hozzám hasonló keresztényi életet élnek, nem ismerem a magányt.

Látom a közöttünk lévő fiatalokon is, mennyire élvezik egymás társaságát, akár a mindennapokban, akár egy egy kiránduláson, összejöveteleken. Szívesen meghívnálak téged is, tapasztald meg, milyen az, amikor közös terveink, reménységük és céljaik vannak. De a távolság akadály ebben. 😊

2024. júl. 10. 09:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Amióta Isten az életemben van a barátaim száma 0-ra csökkent. Csak a férjem van és a gyerekeim. Családtagjaim is ellenem fordultak, pedig nem akartam őket megtéríteni, csak nem tetszett nekik, hogy megváltoztam. Én is ittam és drogozram Isten előtt partiarc voltam. Ez van, nem bánom. Inkább legyek egyedül, mint olyan barátokkal, akik eltavolitanak Istentől.
2024. júl. 10. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!