Ruth révén moábiták is bekerültek az ősök közé.
Uriás hettita volt. A feleségének származásáról nem tudunk semmit.
A Biblia a többi ősről nagyon szűkszavú, de magyar csak úgy kerülhetett be, ha feladja az ősei vallását, és zsidóvá válik - ami a magyar törzs, vagy törzsszövetség elhagyását is jelentette.
Viszont: Szűz Mária Magyarország királynője, így Jézusnak is több köze van hozzánk, mint sok más országnak.
Az a logikai lánc, hogy Szűz Mária pártus volt, Krisztus nem a zsidóktól tanult hanem a pusztában élés közben az esszénusoktol tanult.
Nahát a 'parthen' szó valóban szűzet jelent, mert a szittyák és a parthusok szűzi földön éltek. És ez egy nagy nomád család volt (tehát az iráni magyar, a magyar az iráni stb.) és mivel Szűz Mária pártus volt ezért hát Krisztus is
Nem.
Jézus a megtestesült isten (volt). Emberi részét Márián keresztül kapta.
A logikai láncnak viszont az is fontos része, hogy Mária Galileai volt.
Galilea, és Názáreth akkor nem zsidó népességű terület. A pártusokhoz is ez a kapcsolat.
Magyar népről abban az időben még nincs értelme beszélni. A szkíták és pártusok kultúrája közt sok azonosság van. Ehhez persze hozzá tartozik, hogy a szkíta nem annyira nép volt, hanem sok népcsoportra ható birodalom, és kultúkör (vallás, világnézet, eszközök, életmód, művészet...)
Magyarok is utódai e kultűrkörnek.
A lényeg, hogy az ősi magyar világnézethez hasonló dolog, ezen logika szerint jelen volt Názáretben.
Adalék:
utolsó vacsora: én testem... én vérem
Ez a sztyeppei népekre jellemző vérszerződés szép példája. Akár mint a honfoglalóknál.
innen a TESTVÉR szavunk.
Héberben, görögben van ilyen?
#.7.
Ha van kapcsolat a pártusokkal,vagy szkítákkal, akkor az Ráchábon keresztül.(Igen csekély arányban.)
Igaz,Názáretet idegenek lakták,akik közé beköltözött a zsidó József és távoli rokona Mária.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!