A tudományos világ miért provokálja a hívőket egy kancsal fogyatékos tekintetű neandervölgyi ábrázatú Jézussal?
Nem provokálnak senkit, semmivel.
" Természetesen nem lehet kijelenteni, hogy Jézus arca néz vissza ránk a fenti képről, ám a kutatók szerint az ábrán látható, sötétebb bőrű, rövid göndör hajú férfi jobban hasonlíthat Krisztusra, mint az eltelt kétezer év művészei által megalkotott Jézus-kép."
Jaj, ne!
Mit vártok az Újszövetségtől, Chippendale showt, férfi divatbemutatót?
1. Nem kancsal ez a rekonstrukció
2. Nem neandervölgyi a kinézete. Vagy neked attól neandervölgyi valaki, hogy szakála van?
Ez a rekonstrukció az 1. századi izraeli/júdeai antropológiai leleteken alapul. Mivel Jézusnaz 1. században ezen a területen élt, több mint valószínű, hogy a kinézete nem ütött el a térség általános embertípusától. A fehér bőrű Jézus-ábrázolások a 3–4. Században (tehát a halála után sokkal) jelentek meg.
Agnosztikus ateistaként én is provokációnak tekintem, hogy ezt a neandervölgyit Jézusként mutogatják.
Valószínűleg azért provokálnak, mert tudatlanok, és nem készült átfogó tudományos kutatás a témában, csak elfogadták azt a fércművet.
Az igazság ezen az ortodox blogon van leírva, ott van egy hiteles Jézus ábrázolás is a végén.
Erről a neandervölgyiről ábrázolásróp meg van kritika is:
Neandervölgyi a kinézete. Az előbb linkelt blogon mint említettem ezt a hamis ábrázolást kritizálják is, össze is vetik a neandervölgyival.
A Jézus korabeli zsidó emberek nem így néztek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!