Férfinak illetlen rövidnadrágban templomba menni?
Igen, az. A templomokba nem illik a térdnek, vállaknak stb. látszódnia, hacsak nem vagy aszkéta szerzetes vagy remete, akinek csak egy zsákvászonnyi ruhája van...
Egy szellős és vékony hosszúnadrággal mi a baj, az miért nem jó egyébként? Amúgy is praktikusabb melegben azt hordani, nem véletlenül hordanak egész testet eltakaró, hosszú, szellős, vékony ruhákat igazából vallástól függetlenül a meleg országokban. Csak nálunk van divatja az ilyen falatnyi ruháknak, a melegebb vidéken nem is hordják őket (a zsidók, hinduk, keresztények, buddhisták stb. sem, szóval nem az iszlám miatt van). A sivatagban/forró pusztában élő nomádok is hasonlókat hordanak.
Voltál már nagyobb templomban misén? Na szerinted ott ki szervezi meg a szolgálatot? A kisgyermek? Nem, szükség van ministránsvezetőkre.
Egy hölgy hasonlót kérdezett a barátnőjétől:
Figyu! Ez a legkonzervatívabb szoknyám. Szerinted elmehetek ebben abba a templomba?...-Nem tudom.Inkább kérdezd meg Jézustól!...-Jó ötlet!... -Nos,megkérdezted?...-Igen....-Mit válaszolt?...-Azt mondta,hogy oda még sosem híták Őt vendégül s így nem ismeri a szokásaikat.
Akkor miért írja a Biblia, hogy Jézus rendszeresen felment a templomba? Kicsit istentelen lett a tanmeséd.
# 14.
Súgok neked,hogy a történet Jézus születése után mintegy 2020 évvel történt,ugyais akkor még a nők nem viseltek semmilyen szoknyát.
Jézus nem a templomba járt rendszeresen,hanem zsinagógákba.
A Biblia írja, hogy Jézus a templomba is rendszeresen járt, előírásoknak megfelelően. Az egyetlen gyermekkori történet is arról szól, hogy ott volt. Egyszer olvasd el a Bibliát is, lehet valamivel hitelesebb, mint a fejedből kipattant gyatra elméletek.
#16.
Idézd ide kérlek,hogy miként írja a Biblia,hogy "Jézus a templomba is rendszeresen járt,"
Az előírás szerint a zsidó férfiaknek évi 3 alkalommal kellett a templomban megjelennie. A többi szombaton,a zsinagógákba járt Jézus.
Ha évente 3 alkalommal akkor már az is rendszeres. De azért Jézus ennél jóval többször járt a Biblia alapján, sőt van olyan időszak, amit saját maga így jellemez:
"Mint valami rabló ellen, úgy jöttetek ki kardokkal és botokkal, hogy elfogjatok engem. Mindennap a templomban ültem és tanítottam, és nem fogtatok el."
Te miért nem követed Jézust?
#18.
Mert hétköznap,csak a pókokat találnám ott s azokat nem érdekli Krisztus evangéliuma. Másrészt a 4. parancsolat első része,a 6 napon át történő munkát ajánlja. Ezt megfogadom.
Attól függ, hogy mikor mész, nálunk minden nap nyitva a templom és minden nap járnak is.
De te láthatóan nem követed és nem is akarod követni Jézust.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!