Miért ölte meg Péter Ananiást és feleségét, hisz a pénz egy részét odaadták neki? (Apcsel 5)
Ha közbeavatkozik, akkor az emberi szabadakaratot korlátozza, ami nem lehet a célja! Már az is gyanús, hogy van kiválasztott népe, pedig minden embert ő teremtett, nem csak a zsidókat...
De elkanyarodtunk a témától, miért Péter előtt kellett meghalniuk mindkettejüknek külön-külön. Isten jóval korábban ismerte az álláspontot?
Ahogy az 1. Válaszoló is írta hasonlóan:
Mert hazudtak a Szentléleknek. Azt hitték, hogy Istent, aki mindent tud, át tudják verni.
22
Csakhogy Isten sokkal hamarabb tudott az átverésről, mint Péter! Miért nem haltak meg előbb, s miért pont Peter előtt külön-külön némi időeltéréssel. A kettejük hazugsága sem időeltéréssel történt!
Vagy szerinted Péter irányítja a Szentlélek gyilkoló erejét?
Azt tudnod kell, hogy én nem vagyok Isten, és nincs jogom felülbírálni Isten döntését.
Nincs jogom eldönteni azt, hogy másodpercre pontosan ki meddig élhet.
25
Na ne viccelj? Mikor neveztelek istennek?
Te mondtad, hogy Isten ölte meg ezeket az embereket hazugságért.
Nagyon sok hazug ember van a Bibliában, ők nem haltak meg emiatt, itt viszont mindketten Péter előtt hunytak el, miközben ő haragra gyúlt! Honnan tudod, hogy itt Isten ölt és nem Péter használta rosszra, a Szentlélektől kapott erejét?
A Szentlélektől kapott erőt nem lehet rosszra használni.
Most viszont kérlek szépen áruld el, hogy melyik keresztény egyház aktív tagja vagy!
Ha egyik keresztény egyházba se jársz, akkor jogosan teszem fel a kérdést, hogy azért kérdezed ezt a sok kérdést, mert igazi keresztény akarsz lenni, vagy azért teszed fel ezt a sok kérdést, hogy megtörd a keresztények hitét?
A saját Jézusban való hitedet akarod megerősíteni, vagy a többi keresztény Jézusban való hitét akarod meggyengíteni?
Ha igaz az, hogy igazi keresztény akarsz lenni, akkor ne tegyél sértő kérdéseket és sértő kijelentéseket, hanem fogadd el, hogy nem vagyok Isten, és a többi ember sem Isten, tehát emberektől sose fogsz minden kérdésre igaz választ kapni.
Valószínűleg nem fogod leírni azt, hogy "meg akarom törni a keresztények hitét" még akkor sem, ha ez az igazság.
Ha azért teszed fel a sok kérdést, hogy megtörd a keresztények hitét, akkor ezt azzal jelezd, hogy nem ismered be azt, hogy igazi keresztény akarsz lenni.
Én azt javaslom, hogy írd azt, hogy "igazi keresztény akarok lenni" és ezt szívből szóljon, hisz Isten azt akarja, hogy te is üdvözülj.
Mindössze egyetlen kérdés volt,
de tőled csak kitérő és terelő válaszokat kaptam, sőt légből kapott nem Bibliai eszméket, amikre azért kérdeztem vissza, mert nem értettem mire alapozod állításod (szerencsére rengeteg levelet kaptam, ahol értékes válaszok is születtek). Valóban keresztény vagyok, s nem fírtatni, hanem megérteni szeretném azt, amit a Könyv ír! Tudom, minden egyes szónak értelme és komoly jelentése van, így nem tudom elfogadni azt a választ, hogy akkor és ott, pont véletlenül Péter előtt kellett nekik meghalni különféle időpontokban, mert ennek is jelentése van!
Ui: Senki sem gondolt téged Istennek! Bár az, hogy már másodszor hozod ezt fel, bizonyára akarsz közölni az olvasókkal valamit ezzel kapcsolatban.
A gyakori kérdések olvasóihoz fordultam kérdéssel (mert itt nagy tudasú emberek is vannak) és senkinek nem volt kötelező a válaszadás!
Ezt vedd figyelembe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!