Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem hiszek Istenben, de...

Ha nem hiszek Istenben, de viszont akarok, akkor képzeljem el Istent?

Figyelt kérdés
Vagy akkor hogy kell hinni?

jún. 7. 10:57
1 2
 11/14 Jégszív ***** válasza:
0%

Kicsit gyakorlatias hasonlat, de talán követhető! - ha van némi lövésed az informatikához:

Képzelj el egy tetszőleges informatikai rendszert. Egy csomó számítógép a legkülönfélébb paraméterekkel, perifériákkal. Ezeket láthatod, hallhatod, kezelheted, tapogathatod. Ezek mind, mind a HARDVER rész! Igen ám, de így önmagukban egy csomó használhatatlan, kacat.

Ahhoz, hogy mindez működjön, kell valami olyasmi, ami láthatatlan, megfoghatatlan, anyag nélküli, akár egy szellem. De ez a szellem csak a hardvereken keresztül képes KINYILVÁNÍTANIA MAGÁT. No ez a valami a SZOFTVER!

No csak eddig a hasonlat, mert a szoftvert másolhatod (átírhatod), sőt törölheted, ráadásul IMÁDNI SEM KELL...!

jún. 19. 10:22
 12/14 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés és szerintem nem olyan egyszerű ahogy írják páran. Általában a mélyen vallásos emberek hiszik azt ennyi elég, vedd kezedbe a Bibliát olvasd el ezt meg ezt belőle és bámmmm! Én nem gondolom így lenne illetve csak annál működik aki már erősen nyitott és akkor sem biztos.

Én sem hittem nem mondtam nincs, de a gyengék "kapaszkodójának" gondoltam, mankónak. Azt meg kifejezetten károsnak és álszentnek gondolom a mai napig, amikor valaki a vallás mögé bújva gondolja azt bármit megtehet, de ez más téma.

Szóval múltak az évek és olyan dolgok történtek az életemben, ami bármennyire is vagyok racionálisan gondolkodó ember semmi mással nem magyarázható csak azzal Ő van, létezik.

Nem kértem ott volt, nem imádkoztam segített és itt nem anyagiakról stb. van szó, hanem annál sokkal komolyabb és keményebb dolgokról. Tehát nem azért kezdtem hinni, mert " csoda" történt vagy " hú de jó valami", hanem azért mert beszélt hozzám ( ezt érezni fogod ne úgy képzeld el, mint amikor áll veled szemben egy ember és beszél ), és terelgetett, amit nyilván csak utólag raktam össze Ő volt. Tudom furán hangzik megfogalmazni is nehéz, de azért próbálom hogy lásd amikor nem egy vallásos neveltetésű ember életében van/ lesz jelen mi kb a folyamata. Ma már számomra is fontos a Biblia, de magamtól vettem elő és magamtól keresek választ benne akkor is ha nagyon jó valami és akkor is ha szörnyű. Ha valaki anno kötelezően teszi elém biztos ki nem nyitom soha...

Meg fogod találni az utad, ebben biztos vagyok!

jún. 20. 15:04
 13/14 A kérdező kommentje:
#11 A szoftver is fzikai. Mérhető, érezhető adott esetben pl. mint áram. A betűk, fény és egyebek a képernyőn.
jún. 20. 20:00
 14/14 Jégszív ***** válasza:

#13.

Ó szent ÉRTŐ olvasás!

Mit is írtam? No fuss neki még egyszer!

jún. 21. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!