Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem hiszek Istenben, de...

Ha nem hiszek Istenben, de viszont akarok, akkor képzeljem el Istent?

Figyelt kérdés
Vagy akkor hogy kell hinni?

jún. 7. 10:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én jézussal azonosítom Istent. Olvasd a Bibliából az evangéliumokat. Ugy megismerheted Jézust. És vele együtt az Atyát.

Jézus ezt mondta tanítványainak:

"Ne legyen nyugtalan a szívetek! Higgyetek az Istenben és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van, ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Azért megyek el, hogy helyet készítsek nektek. Ha aztán elmegyek, és helyet készítek nektek, újra eljövök, és magammal viszlek benneteket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. Hisz ismeritek oda az utat, ahová megyek.” Erre Tamás azt mondta: „Uram, nem tudjuk, hova mégy, hát hogy ismerhetnénk az utat?” „Én vagyok az út, az igazság és az élet – válaszolta Jézus. – Senki sem juthat el az Atyához, csak általam. Ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek, de mostantól fogva ismeritek és látjátok.” Erre Fülöp kérte: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, s az elég lesz nekünk.” „Már oly régóta veletek vagyok – felelte Jézus –, és nem ismersz, Fülöp? Aki engem látott, az Atyát is látta. Hogy mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát? Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van. Higgyétek, hogy én az Atyában vagyok, s az Atya bennem. Ha másképpen nem, legalább a tetteimért higgyétek. Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz, mert az Atyához megyek, s amit a nevemben kértek, azt megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban, bármit kértek a nevemben, megteszem nektek." (János 14: 1-14)

Ott van a 4 evangélium: Márk, Máté, Lukács, János

4 nézőpontból leírja a jézus sztory-t.

Aki Istent meg akarja ismerni, annak szerintem egészen nagy segítség, hogy eljött Jézus és megmutatta Isten természetét a világnak.

De én hiszem, hogy Jézus az Isten.

jún. 7. 11:14
 2/14 A kérdező kommentje:
Nekem Jézus sem mutatja, nem hogy Isten. Pedig már a Bibliát is kiolvastam.
jún. 7. 11:21
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Keress olyan közösséget, ahol Jézus nevében jönnek össze.

Jézus ott van közöttük.

jún. 7. 11:43
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én Javaslom újra olvasni az Újszövetséget.

Ott van a bölcsesség.

jún. 7. 11:45
 5/14 anonim ***** válasza:

Ha valóban őszinte a kérdésed, akkor az Igazságot kell keresned. A megértéseid adják számodra az utat. A jelen tökéletes megélése az élet.

Jönni fog valaki, aki ezt meg fogja valósítani. Ez akár te is lehetsz, ha Isten úgy akarja.

Ha érzékelsz és azt a tudatod feldolgozza, majd ebből jön a gondolatod, akkor te már a múlt alapján teszel dolgokat, szóval a jelen számára halott vagy. Tudom, hogy amit most írtam, az szinte felfoghatatlan, de attól igaz. A jelen az egyetlen Igazság. Ezt kell megélned, a maga teljességében, ha valóban élni akarsz. Bármely késztetés, amely a múltból jön, elferdíti a jelen tökéletes látását. Én sem tudom még ezt megvalósítani, de ez a valódi cél. A jelen tökéletes megélése Jézus Igazsága és ez a nagy parancsolat is, csak érthetetlen az ösztönös öntudat számára, ami alapján születésünktől gondolkodunk.

jún. 7. 14:57
 6/14 KZitus ***** válasza:

Szia

nem jó a képzelgés Krisztus szerint. Ő ezt a tanácsot adja neked is az istenhittel kapcsolatosan: "Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust." János 17:3

A Bibliát elolvasni nem úgy kell mint egy regényt. Krisztus megismertet Istennel, és ha kéred Istent, adjon neked bölcsességet, aztán Krisztus tanácsait, tanításait megfogadod, akkor megismered Istent és hinni tudsz majd benne, sőt meg is szereted, végül is neki köszönheted az életedet.

Krisztus tanítványa megtapasztalta ezt, ezért írta le számodra is: "Ám tudjuk, hogy Isten Fia eljött, és éleslátást adott nekünk, hogy megismerjük azt, aki igaz. És a Fia, Jézus Krisztus által egységben vagyunk vele, aki az igaz Isten és az örök élet forrása." 1János 5:20

Pál apostol is: "míg egységre nem jutunk mindnyájan a hitben és Isten Fiának a pontos ismeretében, és el nem érjük a felnőtt férfi szintjét, azt a termetet, amely Krisztus teljessége szerint való." Efézus 4:13

jún. 7. 17:56
 7/14 A kérdező kommentje:
Értem én.
jún. 8. 18:50
 8/14 anonim ***** válasza:

Olvassál olyan dolgokról, amik a kereszténység ill. annak hitelessége mellett szólnak.

Itt találsz forrásokat:

[link]

jún. 9. 18:56
 9/14 A kérdező kommentje:
Ami ellene szól azt ne olvassam?
jún. 9. 21:43
 10/14 anonim ***** válasza:
87%
Elolvashatod.
jún. 10. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!