Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mivel érdemelte...

Szerintetek mivel érdemelte ki Carlo Acutis hogy szenté avassák szerintetek ez nem túlzás?

Figyelt kérdés
[link]
jún. 2. 08:44
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
De. Gondolom az egyház kitalálta, hogy a mai kor fiataljainak egy hozzájuk hasonló szentre lenne szükségük, hogy magukhoz tudják valamivel csalogatni a mostani generáció egy részét. Ugyan olyan propaganda az egész mint ami a politikai választások elött zajlik, kell valami amivel híveket nyernek maguknak. Egyébként ha valakit szentté avatnak annak egyik feltétele, hogy legalább egy bizonyítottan "csodát" le kell tennie az asztalra. A gyereknek mi volt ez az esemény?
jún. 2. 09:01
 2/7 Noren1989 ***** válasza:
46%

#1, nem szól semmi a srác csodatecéseiről, szóval szerintem ez esetben megkerülték a klasszik boldoggá avatás feltételeit.

Másfelől, osztom a meglátásod, hogy ez mindössze fain kis propaganda.

Ugyebár a pokolba jutástól manapság alig félnek a fiatalok :D

jún. 2. 09:11
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem mielőtt teológust játszotok, nézzetek utána egy kicsit a témának.

Az 1. helyesen írja: a szentté avatáshoz csoda kell. Arra viszont már nem tellett, hogy elolvassa a címet: boldoggá avatták.

A kettő nem ugyanaz.

Tehát nem kerültek meg semmit 2.!

Javaslom utánanézni az életszentség fogalmának is, ami elegendő ok az eljárás megindítására, a boldoggá avatásra.

jún. 2. 10:38
 4/7 anonim ***** válasza:
23%
II. János Pál szentté avatása után már semmin nem lehet meglepődni.
jún. 2. 10:40
 5/7 IstenGyermeke1 ***** válasza:
77%
Jól írja a hármas. Egyébként megvan a csoda is: teste épségben maradt, továbbá egy gyógyulás is történt az ő közbenjárására. A tájékozatlanság nem baj, de avval kérkedni az igen.
jún. 2. 12:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Annyira engem sem fogott meg az élete, de katolikusként elismerem az életszentségét (pedig nem vagyok idős még én sem). Nálam sokkal hozzáértőbbek vizsgálták ezt meg.

Rengeteg szent van, teljesen természetes, hogy kinek melyik szent áll közelebb a lelki világához.

jún. 2. 16:06
 7/7 anonim ***** válasza:
91%
Példamutató, krisztuskövető életével. Igazából a Biblia alapján már a nélkül is szent, hogy azzá avatnák, ez inkább nekünk szól, különösen a fiataloknak, hogy felfigyeljünk rá, mi is járhatunk ezen az úton.
jún. 2. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!