Miért alszanak el a papok a csiksomlyoi búcsu szentmisén?
:)) Jó téma, tetszik! A borulós kántornál a könnyem is kiesett! :DD
Egyébként igaz az, hogy van sok olyan öreg pap, akik gyalog mennek a somlyói búcsúra, egyesek Udvarhelyről (kb. 60 km) elindulnak, gyalogolnak, ameddig bírnak, aztán felveszi őket egy autó. Ennyire képesek az ők korukban. Na most. Még hozzá kell tenni, hogy a szentmise szertartása a kisujjukban van, az egész egy monotón tevékenység számukra, a prédikációk pedig szintén altató hatású, amikor egy hang mondja a magáét ugyanabban a tónusban 20 percig. Ez nekem is gyengém, ettől sokszor még én is elkoppanok.:)) Tudom, hogy ez így ebben a formában vicces, de az öregeket valahol meg tudom érteni. Idős nénik-bácsik is bele tudnak aludni a kedvenc tévéfilmükbe, pedig egész nap arra vártak, hogy megnézhessék. Aztán mérgesek magukra, mert fontos volt az nekik.:) Az idősek nem igazán tudják már kontrollálni ezt szerintem. Továbbá, ha emlékezetem nem csal, vannak ott olyan papok is, meg szerzetesek, akik már rég visszavonultak, és csak kötelességtudatból vannak ott.
Ha fiatalabb teszi ezt, az persze necces.:) De az idős papbácsiktól szerintem még az is teljesítmény, hogy eljut a helyszínre.
Na igen, a kor :-)
Erről eszembe jutott - egyébként maximálisan egyetértek az előttem szólóval -, hogy nagyapám úgy szokta "nézni a tévét", hogy fekve, és elbóbiskol, illetve elalszik közben, még horkol is, na hát nagyanyám meg ha nem kíváncsi rá, az áramot nem akarja feleslegesen fogyasztani, kikapcsolja a tévét, erre nagyapám rendszeresen felébred, és rámordul nagyanyámra, hogy "NÉZTEM, miért kapcsoltad ki?"
Szóval hasonló az eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!