Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik jellemző legjobban a...

Melyik jellemző legjobban a szektákra?

Figyelt kérdés
máj. 30. 22:40
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Kedves 7es természetesen megvallom Isten királyságából való vagyok.
máj. 31. 19:05
 12/23 anonim ***** válasza:
Jav: Istennek nincs szüksége más személyekre
máj. 31. 19:20
 13/23 anonim ***** válasza:

9

Filippi 3.

8 Sőt, ma már nemcsak ezeket a dolgokat, hanem minden mást is veszteségnek tekintek ahhoz a nyereséghez képest, amelyet Uram, a Krisztus Jézus személyes megismerése jelent! Mert őt igazán megismerni — az minden másnál összehasonlíthatatlanul jobb és értékesebb! Így hát minden mást kárba veszni hagytam, és a szemétbe dobtam, csakhogy Krisztust megnyerjem, 9 és benne élhessek. Mert őbenne, vagyis a Krisztusban való hitem alapján Isten elfogadott engem.

máj. 31. 19:22
 14/23 anonim ***** válasza:

"Azért gondolj bele, hogy amikor még a "fiút" nem hozta létre, hányan voltak?"

Már a kérdés is eretnekség, mivel a Fiút nem "létrehozta" az Atya, hanem a Biblia szerint szülte. Ez pedig megkülönbözteti Krisztust nem csak minden embertől, de Isten minden angyalától is.

Az "amikor" is problémás, mivel Jézus úgy beszél magáról, olyan igeidőt használ több helyen is, hogy mindig létezett. Sőt azt írja a Biblia, hogy mindent Jézus teremtett, minden általa és érte lett.

máj. 31. 19:24
 15/23 anonim ***** válasza:
53%

14

Rendben, tegyük fel, hogy "szülte..."

Mielőtt megszűlte, előtte hány Isten volt?

máj. 31. 19:46
 16/23 anonim ***** válasza:

Tegyük fel? Tegyük fel, hogy a Biblia igazat ír, azt állítod? Elég furcsa, hogy ennyire semmibe veszitek Isten szavát.

A "mielőtt" pedig értelmetlen, mivel a teremtés előtt idő se létezhetett, Isten maga az örökkévalóság, nem véletlenül az a neve, hogy Örökkévaló. Egyébként mindig egy Isten volt, van és lesz, három személyben.

máj. 31. 19:54
 17/23 anonim ***** válasza:
40%

Semmiféle "három személy" sincs.

A János 17:3 leírja.

máj. 31. 20:09
 18/23 anonim ***** válasza:

Talán már szektádban Jézus is és az Atya is személytelen lett a Szentlélek ledegradálása után?

máj. 31. 20:13
 19/23 anonim ***** válasza:
40%

Nem kell a púder. Nagyon jól tudod, híd miről beszélek

A te szektát szerint hogy van?

máj. 31. 20:19
 20/23 anonim ***** válasza:
Nekem nincs szektám, csak Egyházam, s úgy van, ahogy a jehovások által meg nem hamisított Biblia tanítja :)
máj. 31. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!