A Mennyország az Univerzumon túl helyezkedik el? Ha az Univerzum folyamatosan tágul, ez azt jelenti, a Mennyország egyre kisebb lesz? Mennyi időbe telik, míg a lélek innen, a Földről eljut a Mennyországba?
Nem ebben a világban és nem is a tér-időben "helyezkedik" el. Ebből adódóan felesleges a Menny terének nagyságáról beszélni, ahogy az ott lévő anyag természetéről, valamint magának a Mennynek a koráról is, mivel ilyenekről csak itt, a tér-időn belül beszélhetünk.
Ez leginkább kozmológia. Minden vallásnak van kozmológiája, a kereszténységnek is többek között, ahogy a buddhizmusnak, hinduizmusnak, zsidó vallásnak stb. szintén. Ez a filozófia, az elvont matematika, a fizika/asztronómia és teológia határmezsgyéin egyensúlyozik, illetve az egyes részei más-más tudományágakhoz állnak a legközelebb. Egyáltalán nem olyan leíró, mint amit megszoktunk a természettudományoktól, akár a földhöz ragadottabb filozófiától. Valami elmondhatatlanul filozofikus az egész.
János18,36
Felele Jézus: Az én országom nem e világból való. Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak. Ámde az én országom nem innen való.
"Ha az Univerzum folyamatosan tágul, ez azt jelenti, a Mennyország egyre kisebb lesz?"
Ez még tisztán matematikailag is óriási szamárság.
Tegyük fel, mindkettö végtelen kiterjedésü.
Ha összeadsz két megszámláhatatlanul végtelen nagy értéket, létezik egy felsö korlát, egy konstans? Nem igazán. Két végtelen összege, vagy felölem kétszer végtelen is végtelen.
Ebböl következik, hogy ha az egyik végtelen növekszik, a másik nem kell, hogy szükségszerüen csökkenjen.
A létezésnek két síkja van: a szellemi és a fizikai. Egy földön élő ember a fizikai világban is él, míg a fizikai test halála után csak a szellemvilágban.
A Mennyországnak meg kell valósulnia mind a földön, és a szellemi világban is.
Tehát a Mennyországot nem a hideg űrben kell keresni, hanem egész egyszerűen a földön, valamint eltávozásunk után a szellemvilágban. Vagyis odaát keresni sem kell, mert aki méltó rá oda fog kerülni.
A Mennyország csak a visszatérő Messiás által jöhet létre, tehát először őt kell keresni.
Jézus tett olyan kijelentést is, hogy a Mennyország bennetek van, mint azt az előbbi válaszoló írta. Azt is mondta hogy a Mennyország közöttetek van. Ez már most is mind igaz. De hogy az egész világra nézve ez igaz legyen, Sátánnal is le kell számolnia, aki eddig szüntelenül akadályozta Isten gondviselését.
Érdekes, varázslatos fogalom ez a "két létsík".
Olyan "csiribú csiribá" szerű.
Mi értelme a "test bőrtönébe" visszatuszkolni az ember szellemét,kivéve őt a csodálatos szellemi világból, ahol szabadon szárnyalhat?
es nem ellentetes az hogy
"orszagom nem evilagbol valo"
>>><<<
"mennyek orszaga bennetek/koztetek van"
Isten mendenutt jelen van
pokolban is?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!