Kitépett lapok a Bibliából?
Valóban igaz az, hogy vannak ki tépett lapok a Bibliában, amit direkt téptek ki, hogy az emberek ne láthassák? Vajon mi állhat rajta? Mit gondoltok, tippek? Vagy esetleg valaki hallott valamit róla valahonnan, hogy valószínűleg mi áll rajta? Vagy hogy mivel kapcsolatban?
Én Istenfélő ember vagyok, de sok dolog homályos nekem a Bibliával kapcsolatban. Például úgy tudom régen az embereket nem keresztre (✝️) feszítették, hanem egy X alakú formára. Nos, tudom, hogy ez nem nagy dolog csak egy kis eltérés, de ha már egy ilyen "kis" dologban, hogy Jézust egy keresztre feszítették hamisság van, akkor lehet, hogy sok más dologban is hamis a Biblia, nemde?
Nem!
Isten,a Lelke ihletét védte,őrizte. Semmilyen lényeges dolog nem hiányzik belőle és a fordítások sem torzítottak jelentős dolgokat.
Viszont Sátán megpróbálta minden korban megrendíteni a bizalmat az olvasókban. Ez az X kérdés is egy,a sok ördögi ötlet közül.
#2.
Közismert istentelen rágalom,amit szajkózol.
Az ellenkezőjét igazolja a Holt tengeri tekercsek és egyéb fellelt ősi iratok.
Ha találkoztál volna az Igazsággal, aki szabaddá tesz, akkor nem tennél fel ilyen kérdést.
A Biblia Jézussal való találkozás után lesz igazán érthető. A Szent Szellem Jézust dicsőíti. Őmaga az Új Szövetség. Ha Ő nincs meg még hazugságban vagy.
Gratulálok.
Nyitott szemmel jársz.
Ez a jó megoldás az életben.
De sok ember lehet körülötted, aki erre képtelen, és az is zavarja, ha te nyitott szemmel jársz.
De a kérdésedre válaszollva :
A római birodalomban a kivégzésnek ez a módja nagyon elterjedt volt.
A kereszt tényleg T alakú volt, mert ez a forma nagyon egyszerűen előállítható a korabeli ácsolási módszerekkel.
A KERESZT sokkal régebbi jelkép , mint a kereszténység, lehet vagy 30 ezer éves.
Az egységet jelképezi.
A Bibliáról nem írok nyilvánosan, mert ezért itt KERSZTRE FESZÍTENÉNEK.
Persze csak képletesen.
Írj Privát üzenetet, ha érdekel a mai biblia valódi története.
Kitépés....
Már ott nevetséges, hogy nemcsak Jézus korában, de később is tekercsekre írtak egy ideig.
Ha átvitt értelemre gondolsz, akkor bizonyos iratok valóban nem kerültek bele a Bibliába ezek az apokrif iratok, amelyek vagy nem jó szandék fedezhető benne fel, vagy ütközik azokkal amelyek szinoptikusak.
Harmadrészt, hogy milyen alakú volt a kereszt nem tartozik bele az Isten hit vagy Bibliában való bizalom alapja.
Ha valaki úgy olvassa a Bibliát hogy mi lehetett Isten szándéka és az emberek hogyan szegték meg és arra mi lett Isten válasza, akkor nem lesz számodra egy tájleíró könyv a Biblia a kereszttel, hanem a lényeges dolgok megértésére törekszel, mi az ember és Isten kapcsolata, mik a célra vezető erények, mik a bűnök és milyen biztatás, büntetés, adomány, dicséret, ajándék származik Istentől
Majd otthon meglesem enyémet, hogy hiányzik-e belőle oldal, remélem, hogy nem.
"Sajnos azt tapasztaltam, hogy a különböző fordítások mindegyikében van hiba."
Valaki nagyon jól ismeri itt az óhéber és ógörög nyelvet, ha ezt így megállapítottad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!