Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan sajátíthatja ki a JW...

Hogyan sajátíthatja ki a JW szervezet magának az Istent ? 😇😇😇

Figyelt kérdés

Mivel azt mondjátok csak mi vagyunk az Istenhez tartozók. Milyen jogon mondjátok más hívőkről,hogy ők nem tartoznak Istenhez? Ez szintén nem ti döntitek el,hogy ki tartozik és ki nem tartozik az Istenhez hanem Jézus.

Nem az ember vagy közösség választja magának az Istent hanem az Isten választja ki az embert az egyént vagy egy bizonyos közösséget magának pl a zsidóságot ezért senki sem vagy csoport nem sajátíthatja ki az Istent magának és senkiről nem mondható el az a vélemény hogy nem tartozik az Istenhez vagy

már nem tartozik az istenhez

pl a zsidóság mivel a választás az Istené.

Ján 15:16 Nem ti választottatok ki engem magatoknak, hanem én választottalak ki titeket magamnak, és én rendeltelek arra, hogy elmenjetek, gyümölcsöt teremjetek, s a gyümölcsötök megmaradjon - azért, hogy amire csak megkéritek az Atyát a nevemben, megadja nektek.

Máté 25:41 És akkor így szól majd azokhoz, akik tőle balra állnak: „Távozzatok a színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely a Rágalmazónak és angyalainak lett elkészítve!

Máté 7:23 Akkor majd kijelentem előttük: „Soha nem ismertelek benneteket! »Távozzatok előlem, akik a törvénytelenséget cselekedtétek!« ”

máj. 27. 14:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
79%

Isten nem kisajátítható. Zsidóknak, muszlimoknak és Jehova tanúinak sem sikerűlt Istent kisajátítani, ahogyan a keresztényeknek sem. Isten ugyanis mindenkitől ugyanolyan távolságban vagy közelségben van. Az az egyénen múlik, hogy Isten felé fordúl-e, keresi-e őt vagy megveti. Aki keres, bárhol is tegye, előbb utóbb nyomokra lel. Nem minden kultúrában értik meg ugyanúgy Istent, nem lehet Istent ugyanúgy felfogni. Hiszen mindenki más tapasztalatokkal rendelkezik, eltérő kultúrából érkezve keressük az Urat.

Valahol az ószövetségben is meg van írva, hogy Istennek több megnevezése is van. A lényeg az, hogy létezik és nem vagyunk árván hagyva.

máj. 27. 18:02
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, Istent sokféle megnevezéssel illetik a bibliában. De ezek közül csak egyetlenegyet nyilatkoztatta ki saját magáról, méghozzá örök időkre. Ez pedig a héber iratokban majdnem 7000-szer fordul elő, többször, mint az összes többi együttvéve!
máj. 27. 18:14
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, látod ezt is vártam.
máj. 27. 18:15
 14/15 anonim ***** válasza:
Egyetértek a kérdezővel nagyon aktuális kérdés ez
máj. 29. 08:32
 15/15 anonim ***** válasza:

Hány ilyen béna kérdés lesz még, de komolyan?

Ugyan az a kategória mint hogy ,,hogyan mondhatják hogy az övék az egyedüli igaz vallás?"

Az összes kicseszett vallás ugyan ez:D

A mi istenünk az igazi

Isten csak minket szeret

A mi tanításunk igaz egyedül

De itt valahogy mindig a tanúkat piszkálják azért amit mindenki csinál amúgy. Valami fétisetek van erre vagy mi?

máj. 29. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!