Hogyan sajátíthatja ki a JW szervezet magának az Istent ? 😇😇😇
Mivel azt mondjátok csak mi vagyunk az Istenhez tartozók. Milyen jogon mondjátok más hívőkről,hogy ők nem tartoznak Istenhez? Ez szintén nem ti döntitek el,hogy ki tartozik és ki nem tartozik az Istenhez hanem Jézus.
Nem az ember vagy közösség választja magának az Istent hanem az Isten választja ki az embert az egyént vagy egy bizonyos közösséget magának pl a zsidóságot ezért senki sem vagy csoport nem sajátíthatja ki az Istent magának és senkiről nem mondható el az a vélemény hogy nem tartozik az Istenhez vagy
már nem tartozik az istenhez
pl a zsidóság mivel a választás az Istené.
Ján 15:16 Nem ti választottatok ki engem magatoknak, hanem én választottalak ki titeket magamnak, és én rendeltelek arra, hogy elmenjetek, gyümölcsöt teremjetek, s a gyümölcsötök megmaradjon - azért, hogy amire csak megkéritek az Atyát a nevemben, megadja nektek.
Máté 25:41 És akkor így szól majd azokhoz, akik tőle balra állnak: „Távozzatok a színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely a Rágalmazónak és angyalainak lett elkészítve!
Máté 7:23 Akkor majd kijelentem előttük: „Soha nem ismertelek benneteket! »Távozzatok előlem, akik a törvénytelenséget cselekedtétek!« ”
Juj, cukker kisangyalok, így cukibb a kérdés
😇😇😇😇😇
😓
Szia
Nem sajátítottuk ki Istent, ahogy az Izraeliták sem tettek ilyet.
Isten választotta ki, hogy kiben lát engedelmes szellemet, és egységes tanítást irányt mutatott adott a népének.
Isten népe soha nem különböző vallások, és azok különféle tanításaikból szokásaiból valók voltak. Sehol nem olvassuk azt, hogy az egyik ember zsidó volt, a másik Baál imádó, hamadik egyiptomi vallásból valóként élt...
A Görög iratokban is azt olvassuk, hogy Jézus kiválasztott néhény embert a valamikor választottakból, és elkezdte őket visszaterelni a helyes értelmezésbe, vezetésbe, hogy tiszta egységes imádatot mutassanak be az Atyjának. Nem voltak szakadások, egyfélét tanultak, egyfélét beszéltek.
Az első keresztények sem kisajátították Istent, hanem Isten döntött arról, hogy kik tartozhatnak a népéhez.
Ha ezeket a beszámolókat figyelembe vesszük, félreérthetetlenül olvasható, hogy egy egységes vezetés alatt éltek a választottak. akik ide szerettek volna tartozni, azoknak "vallást" kellett váltaniuk, és lemondani az addig gyakorolt vallási szokásaikról.
Más vallású embereket akkor is zavart, hogy ezt állították magukról az Izraeliták, később a keresztények. Ezért nem voltak népszerűek, hiába történtek csodák, vagy bizonyítékok.
Napjainkban már nincsenek csodák, viszont a Bibliai próféciák határozottan utalnak arra, hogy kik azok a kevesek, akik ilyen egységes népet alkotnak minden nemzetből.
Ahogy régen, úgy most sem értem miért baj, hogy a Tanúk is ezt állítják.
Más vallások is ezt mondják, pedig a próféciákat tekintve nem mondhatnák magukról.
Engem nem zavar, hogy más vallásúak is ezt állítják magukról. Téged miért?
3
"Napjainkban már nincsenek csodák, viszont a Bibliai próféciák határozottan utalnak arra, hogy kik azok a kevesek, akik ilyen egységes népet alkotnak minden nemzetből."
Na pl ezért a hazugságért, hogy nincsenek csodák.
Jézus ma is gyógyít, szabadít.
Csak a JW istene nem tud semmit, csak Jézus Krisztus lealacsonyítani Istenségéből. Mennyi megtévesztett hívő, még jó, hogy vki rosszul van ettől a hazug szervezettől.
4
A bibliát hazudtolod meg, nem a Tanúkat! Őket ez nem zavarja, nem lesznek tőle kevesebbek. 😉
3-mas ezt írod!
Napjainkban már nincsenek csodák:
Én is sokan mások nem ezt tapasztaltuk...
Akkor mutasd meg hogyan történik egy feltámasztás nálatok!
Tudod ez a bibliai időkben evidens volt, senki előtt nem volt titok, mindenki szeme láttára történt a gyógyítás. De annak azért híre menne, ha ma valaki visszahozna a halálból egy négy napos hullát!
5
Mivel nem találkoztak Jézussal hidd el szegények, mint a templom egere.
Isten igenje Jézus Krisztusban lett ámenné.
1 János 5:12
Ebből következik, hogy akiben él a Fiú, annak örök élete van. Akiben viszont nem él az Isten Fia, annak nincs örök élete.
A halott feltámasztásához három szellemi ajándéknak kell egyszerre működnie:
1.a hit
2.a csodatévő erők
3.gyógytás ajándékai
Az ajándékokat a Szellem osztja úgy ahogy akarja ha én nem rendelkezem valamelyik ajándékkal
akkor az általad kiprovokált dolgot jelen esetben a halott feltámasztását valószínűleg nem
tudnám végrehajtani és valószínűleg Isten nem adná meg ezeket az ajándékokat csak azért mert te provokálsz hogy meggyőzzön téged a csodákról valószínűleg te sem kapnál csodát ahogy nem kapott csodát sem Pilátus sem Heródes.
Viszont kisebb csodákat igaz nem ezen a szinten de tapasztaltam az életemben, de mivel nem halottakat támasztottam ezért nem fogom letagadni a csodákat a csoda az csoda akárhogy nézzük létezik, betegekért már imádkoztam és azok meggyógyultak ezek is csodák csak nem az általad meghatározott szinten...
Szerinted csak az a csoda ha valaki feltámasztott egy halottat???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!