Milyen budapesti keresztény gyülekezetet ajánlanátok?
Golgota, Agapé, Bpa, Baptista gyülekezet - voltatok már ezek közül valamelyikben, vagy máshol? Mik a tapasztalataitok?
Olyan közösséget keresek, ami fiatalos, erős keresztény alapokon áll, építő és befogadó, viszont nem szektás. A közeljövőben fogok Pestre költözni, és még nem jártam ezek közül egyikben sem.
Keresztények véleménye érdekelne. Előre is köszi :)
10
Ezt sehonnan sem másoltam, csak a bibliai igehelyet írtam le fejből - engedelmeddel. 😉
Az köztudomású annak, aki kicsit foglalkozott a bibliai szavak jelentésével, hogy az imádatnak fordított kifejezés nem csak imádatot jelent. Vagyis ugyanazt a kifejezést találni olyan helyen is, ahol egyáltalán nem az isteni imádatról van szó.
Különböző szavakkal adják vissza az imádat vagy a hódolat fogalmát, és bizony a szövegkörnyezet árulja el sokszor, hogy mit is értenek rajta.
Itt az imádatnak megfelelő szavak különböző előfordulási helyei példákkal:
Itt pedig a hódolattal kapcsolatban van meg minden információ:
Kedves 6#-os válaszoló. A #4 válaszoló vagyok. Megnyugtatlak, hogy nem piaci alkudozásról van szó. Én nagyon sokat olvastam a Bibliát, már gyerek korom óta.
A felekezeteknek is sokat utána olvastam. Személyesen is megnéztem az istentiszteleteiket.
Jehova tanúi tanulmányoztak nálunk. Olvastam az ő könyveiket, kiadványaikat is. Voltam Emlékünnepen is, bár nem voltam tag soha. Idővel rájöttem, hogy a Tanúk több kerdésben is tévednek. Sok ideig rányomta a gondolkodásomra a bélyegét a Tanúk kiadványai, amiket még gyerekként olvastam és én se hittem a háromságban, de aztán utána néztem a dolgoknak és rájöttem, hogy pl. egy áriánus eretnekséget élesztettek fel. Már az első niceai zsinat is elítélte ezt a tantételt és ha valaki olvassa a korai keresztények írásait, abból egyértelműen látszik, hogy Jézust Istennek tekintették. De még maga a Biblia is Istennek nevezi. Gondom a 6 és a 9-es válazoló azonos, csak ezert tértem ki a Tanúkra is.
Szóval le lehet pontozni engem, de én csak a véleményemet mondtam el, mert ez volt a kérdés.
13
Nekem pedig az a véleményem, hogy aki a bibliai tények és világos bizonyítékok ellenére elhiszi a háromság pogány dogmáját, az nagyon felületesen tanulmányozott és a tekintélyimádat befolyásolta.
Olyan érvet mondani, hogy Jézust is nevezik Istennek a bibliában..., és ez bizonyítja a háromságot? Embereket is nevez Istennek a Szentírás és az angyalokat, de magát Sátánt is. És? Az Isten szó a bibliában nem valakinek a TULAJDONNEVE, hanem rangot jelentő szó!
14
Csak híján vagy Isten dicsőségének. Szólj, ha meg van már a Mennyei Atyával a kapcsolat.
Nem a JW tanúinál találod.
Tekintélyimádat? Engem nem kereszteltek meg gyerekként, ezert is jártam be annyi gyülekezetet, mert kerestem a helyemet. Gyerekként Jehova Tanúi jártak hozzánk. Az ő könyvein szocializálódtam. A szüleim azt mondták, felnőtként döntsem el mit akarok és úgy is tettem. Ha akartam volna, lehettem volna Jehova Tanúja is, senkit nem zavart volna.
Nincs kedvem szentháromság vitába belefolyni, nem is a kérdés alá tartozik, de Jezus istenségére nem csak annyi a bizonyíték, hogy egyértelműen le van írva János evangéliumában. Pl. Jó pásztornak nevezi magát, ami utalás Ézsaiás könyvére. Emberfianak nevezi magát utalva Dániel könyvere. Azt mondja, hogy mielőtt Ábrahám volt én vagyok, ez párhuzam Isten Vagyok, aki vagyok kijelentésére. Keresztő János Malakiásra utalva Illés, aki előkészíti az Úr útját. Vagy Jézus azt mondja jeruzsálemről: "Hányszor akartam összehívni fiaidat" mondja ezt egyes számban Máté evangéliumában. És még vannak ilyenek.
Én sokat küszködtem a háromság tannal, mert Jehova Tanúi könyvein nőttem fel. Sokat imádkoztam is miatta és sokat olvastam, mert az igazságot kerestem. Egyértelmű, hogy a korai keresztényel is Istennek tekintették Jézust. Áriusz elképzelése volt az újítás, amit el is vetettek, pedig a császárnak jobban tetszett és voltak is olyan császárok, akik az áriánus tant akarták eröltetni. Szóval mikor történt a pogány hamisítás? Még az első században vagy mikor?
16
Úrnak is hívják Jehovát és Fiát, Jézust is, Messiásnak is, sőt több cím és rang közös kettőjüknél. De ettől még nem lesznek "egyek" a háromság szerint csak ahogyan a Biblia érti, szándék és akarategységben.
Nyilvánvaló hogy ha egy rangot, címet, vagy nevet látunk a bibliában több személy esetében, az nem teszi egyenlővé egymással őket. Nabukodonozorról és Jézusról is olvassuk, hogy a Biblia "királyok-királya néven nevezi őket, de ugye ők azért két külön személy és nem egyenlőek hatalomban, tudásban, stb?
Vagy Jézus és az apostolok nyilván ugyanazok, mert a Biblia Jézust is és az apostolokat is a világ világosságának nevezi?
Valójában egyetlen háromság védelmében kreált érv sem áll meg a Biblia fényében!
17
De még mindig nem találkoztál Jézussal, akkor meg lila gőzöd sincs Isten országáról.
Vak vezet világtalan sztoriban vagy még...
18
Mit is mond a Héberek 1:1,2?
"Isten régen sokszor és sokféleképpen szólt ősapáinkhoz a próféták által. 2 Ezeknek a napoknak a végén viszont egy Fiú által szólt hozzánk, akit kinevezett mindennek az örökösévé, és aki által a világrendszereket alkotta".
Ez a bibliában az emberiség számára van l
ejegyezve.
Számomra a bibliai igazságok számítanak, mert ugyanis abban minden számunkra most fontos igazság szerepel!
Innentől kezdve ugye érted, hogy miért nem adok hitelt azoknak, akik a bibliával ellentétes tanokat vallanak és ismeretlenül becsmérlik a hitemet?
19
Hihetsz Te akármit, ha nem találkoztál személyesen Jézus Krisztussal, addig sötétségben vagy.
Ha találkozol Vele egy olyan bizonyságod lesz az Igazságról, ami/aki kősziklára állítja a lábadat. Általa tudsz bejutni Isten országába és tapasztalhatod meg Isten feltétel nélküli szeretét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!