Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kérdések a keresztényekhez?

Kérdések a keresztényekhez?

Figyelt kérdés

Tényleg csak két lehetőség van a keresztényeknél?

Vagy fanatikus, vagy pedig nem?

Én nem akarok fanatikus lenni, és nyomulni, tehát nem vagyok keresztény?

Mit tegyek ha gyenge agnosztikus lettem, és szerintem a filozófia halott, mert nem szolgált isteni bizonyítékot?

A Biblia Istene egyszerűen igazságtalan, ezt hogy magyarázzátok ki?

2024. máj. 21. 18:29
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Akkor hogyan téríteem meg elsősorban a családomat?

Te sem örülnél ha a jehovák nyomulnának rád.

2024. máj. 21. 21:51
 12/14 anonim ***** válasza:
45%

A hit abban az értelemben magánügy, hogy szabad akaratod van elfogadni, vagy elutasítani Istentől jövő tanításokat, elvárásokat.

Isten nem tekinti "magánügynek", ugyan is Ő az embereket egységesen egy ilyen elrendezés alapján akarja vezetni.

Isten mindig is közölte az elvárásait, amit régebben akár angyalok, vagy próféták által üzente mindenkinek.

Jézus elmondta, hogy az utolsó napokat illetően ugyan ilyen módon felhasznál embereket arra a célra, hogy figyelmeztetést, tanítást kapjanak egységesen az emberek. Így szeretné egységbe gyűjteni különböző vallásokba és tanításokba szétszéledt embereket.

Úgy nem lehet vezetni egy népet, hogy szét húzás van, és mindenki megy a feje után.

Akik elfogadják Isten uralmát, azok alárendelik magukat a messiási királyságnak, és aktívan támogatják azt a feladatot, amit Krisztus mindenkinek feladatul adott, akik tanításban részesültek, és átadták az életüket Isten akaratának cselekvésére, és megkeresztelkedtek.

2024. máj. 21. 21:54
 13/14 anonim ***** válasza:
86%

5# Na igen. Meg aztán hogyan definiáljuk azt, hogy "előrébb"? Miért kéne versenyeztetni a filozófiát a tudománnyal?

Furcsállnám, ha Hawking ilyet mondott volna valóban.

2024. máj. 21. 23:23
 14/14 anonim ***** válasza:
71%

Attól, hogy keresztény vagy nem kell térítened erőszakkal. Egyszerűen elég ha a környezeted tudja, hogy keresztény vagy. Ha szóba jön a téma, elmondhatod, milyen érvek miatt lettél keresztény. Imádkozhatsz emberekért. Ha a környezeted tudja hogy keresztény vagy, mégsem ahhoz méltóan viselkedsz, az gáz.

"A Biblia Istene egyszerűen igazságtalan, ezt hogy magyarázzátok ki?"

Leginkább Jézus személyére és tanítására fókuszáljál, a 4 evangéliumban. Vannak az ÚSZ-ben más jó írások is (csak hogy példát írjak János 1. levele, Jakab levele), sőt az Ószövetségben is, de nem egyszerű értelmezni.

A Bibliaértelmezéshez pár segítség:

[link]

2024. máj. 22. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!