A Bibliát Isten sugalmazta, s ezt a tényt emberek állapították meg, akik viszont gyarlóságuk miatt nem tévedhetetlenek. Honnan lehet tudni, hogy valóban Isten a sugalmazó?
Nem értek egyet a Biblia ellen felhozott érvekkel, és nem a valláskritikában vagyunk.
Az általános felhasználási feltételek alapján a valláskritikán kívűl mindenhol tilos a vallást kritizálni, akár a programozás, az építkezés, a tömegközlekedés vagy a vallás kategóriában vagyunk.
Isten törvényei szerint pedig a Bibliát kritizálni mindenhol tilos.
Nem létező Istennek nincsenek törvényei.
Azok a törvények emberi törvények, amiket azok az emberek találtak ki, akik az isteneket kitalálták és egy ateistát ez semmire sem kötelezi.
Nem kell egyetértened vele. De ha a hitvédelmi cikk belekeveri a tudományokat a témába, akkor illik rá reagálni, hogy mi a valóság.
A tudomány nem támasztja alá egyetlen vallás igazságát sem, tehát ha valaki a tudományra hivatkozik, mint a vallás hitelesítésére, akkor megtéveszti a másikat.
[Egyedül a filozófiának, azon belül is a vallásfilozófiának van köze a valláshoz, de azon kívül pl. a fizika olyan messze áll a vallás hitelesítésétől, mint Makó Jerzsálemtől].
"Az általános felhasználási feltételek alapján a valláskritikán kívűl mindenhol tilos a vallást kritizálni"
Nincs ilyen szabály.
Ha pl. a szexualitás rovatban felmerül a vallás, mint annak a szexualitásra vonatkozó része, akkor simán kritizálható. A rovatok azért léteznek, mert elkülönítik a témákat egymástól, de egy aktív fórumon a beszélgetés elhúzódhat másfelé is.
"Isten törvényei szerint pedig a Bibliát kritizálni mindenhol tilos."
Nincs ilyen törvény. Isten (ha létezik egyáltalán) nem adott a Bibliára vonatkozó semmilyen parancsot, még azt sem, hogy rakjanak össze a hívek egy Bibliát. Az Egyház maga döntött úgy, hogy összrak egy kánont saját magának, mivel Markion ténykedése miatt nyomás alá került.
13-as:
A Biblia Isten Igéje, és Isten Igéjét kritizálni bűn.
Ha nem hiszel nekem, akkor kérdezd meg attól a paptól vagy lelkésztől, akihez jársz.
Én katolikus vagyok. Ha azt szeretnéd, hogy higgyünk neked, akkor áruld el hogy melyik keresztény egyház aktív tagja vagy.
Potyondi Gergely!
Ne várj vallástagságot egy istentelen trolltól!
Szó sincs arról, hogy azt szeretném, hogy nekem higgyenek. Az általad linkelt oldal tudományra vonatkozó állításaira reagáltam. Ezt vagy elhiszi valaki, vagy nem.
"A Biblia Isten Igéje, és Isten Igéjét kritizálni bűn."
Ez alapján helyesen tettem, hogy kiléptem a kereszténységből, ugyanis ez a mentalitás totálisan ellentétben van az én kíváncsi, kritikus és szkeptikus természetemmel.
"Ha azt szeretnéd, hogy higgyünk neked, akkor áruld el hogy melyik keresztény egyház aktív tagja vagy."
Nem vagyok már vallásos. És ez így is marad.
11., 14. válaszolónak.
Szerinted melyik a fontosabb a térítés vagy az igazság?
Megengedhető a térítésért félredobni az igazságot és hazudni?
Mert az oldal amit linkeltél az ezt csinálja és te is közrejátszol a hazugságok terjesztésében.
A 11. válaszodat pedig nem ártana pontosítani mert például a 10. válaszoló (felteszem 13. és 16-os is hozzá tartozik) egyáltalán nem kritizálta a Bibliát csak a Bibliáról összehordott általad terjesztet hazugságokat kritizálta.
16-os:
Abban mindketten egyetértünk, hogy az az út, amin most haladsz, nem vezet örök boldogsághoz.
Ha akarod növelni az örök boldogságod esélyét, akkor az a minimum, hogy nem pazarlod az életed hátralevő részét arra, hogy megpróbálod megtörni a keresztények hitét.
Gergely, van egy olyan gondolatom, hogy neked feleslegesen kezdeném el magyarázni az én álláspontomat, szóval csak röviden:
A kereszténységet nem tartom igaznak. De ha igaz is lenne, akkor meg nem kell az örök boldogság, ugyanis nem akarok olyasmi emberekkel lenni az örökkévalóságban, amilyen te vagy. Remélem, értjük egymást.
Én kevés vagyok ahhoz, hogy megtörjem más hitét, de nem is célom.
Az olyan nyilvánvaló ferdítések ellen azonban igenis szóltam, miszerint a tudomány igazolja a Bibliát.
Nem. Nem igazolja. A Bibliát pontosan azért sorolják a vallásos irodalomhoz, mert vallás. Nem igazolható tudományosan az igazsága. Ennyi az egész.
Igen bűn. De ez nem hatja meg azt, ki nem hisz benne.
Mivel nem hisz azoknak a dolgoknak a létezésében, amikről beszélünk, teljesen fölösleges további hasonló dolgokat írni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!