A keresztény vallásban hányszor lehet megtérni?
Figyelt kérdés
máj. 17. 19:25
11/18 anonim válasza:
Én múltkor sót kifelejtettem a főzővízből, az véletlen hiba. De nem bűn. Én arra voltam kíváncsi, hogy követsz-e el bűnt. Pláne olyat, hogy ismételten, akár gondolattal, szóval cselekedettel.
13/18 anonim válasza:
Bátor dolog kijelenteni, hogy nincs bűnöd.
14/18 anonim válasza:
Mindenkinek van bűne. Nincs tökéletes ember. Csak az Isten az.
15/18 anonim válasza:
Kivámcsi vagyok milyen megtérésre gondolsz.
Keresztényként valami bünből valómegtérésre? Vagy arra, hogy valakinek hitetlenként megadja Isten a megtérést és az illető megismeri az igazságot majd szándékosan megtagadja Jézust annak nincs újból megtérés.
16/18 anonim válasza:
Péter 2. levele, részlet: Mert ha az Úrnak és az Üdvözítő Jézus Krisztusnak megismerése által megszabadultak a világ förtelmeitől, de ismét belekeveredve azokba elbuknak; ez az utóbbi állapotuk rosszabb lesz az elsőnél. Mert jobb lett volna nekik, ha meg sem ismerik az igazság útját, minthogy azt megismerve elforduljanak a nekik adott szent parancsolattól.De betelt rajtuk az igaz példabeszéd: „A kutya visszatér a maga okádására”, és: „A megfürdött disznó sárban hempereg!”
17/18 Jégszív válasza:
"Erősen fogadom, hogy a jóra törekszem*, és a bűnre vezető alkalmat elkerülöm."
Ismerős...? 😊 És hányszor mondtátok már el? 😜
Régies - elképesztőbb - változata: "...nem vétkezem..."
18/18 anonim válasza:
A keresztény/keresztyén vallásban a megtérés fogalma kettős: -az egyik a naponkénti megtérés (talán Luther mondta legvilágosabban) -itt is említi valaki - a másik, amikor valaki először fordul Istenhez-az út kezdetének mondhatjuk. A naponkénti sokszor bekövetkezhet, amíg élünk itt e földön, az első egyszer, a fogalom szerint, viszont fiatalon olvastam, hogy az lehet gyerekkori, fiatalkori és felnőtt megtérés is, tehát ilyen értelemben többször is lehet megtérni, újra dönteni Jézus mellett, újra megerősíteni a döntésünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!