A kereszténység gyakorolható egy magányos magának való embernek is?Például ilyen a keresztény kontempláció?
Teljesen nem, mivel a kereszténység teljesen csak közösségben élhető meg. Közösségben, de nem csak Istennel, hanem az emberekkel is.
Amúgy ez a buddhizmusban se járható út, nézd meg, hogy még a buddhista remeték is alkottak közösséget.
Igen. Viszont a kereszténység egyik alapeleme a közösség. Tehát valamilyen szinten részt kéne venned benne. A magányos imádság is egy jó dolog, de mindkettő kell.
S ha vannak különböző félelmeid, fóbiáid; az segít rajtuk, ha beskatulyázod magad, hogy “én ilyen vagyok és NINCS ESÉLYEM változni”? Mert a félelmeken felül lehet kerekedni, főleg Krisztus erejével.
S ha az igazságot keresed, miért gondolod, hogy a kereszténység és a buddhizmus IS az igazságra vezet. Mert a szemléletmódunk alapjaiba eltér a buddhizmustól. Ezért én a kérdést vagy trollkodásnak, vagy pedig hatalmas tudatlanságnak tudom be. Az utóbbin könnyen lehet segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!