Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bérmálás/Konfirmáció nélküli...

Bérmálás/Konfirmáció nélküli keresztség meddig tart,hogy kell "bejelentkezni"?

Figyelt kérdés

A lényeg hogy szeretnék megkeresztelkedni,lehetőleg négyszemközt ha van rá lehetőség.

Ez úgy megy hogy bemegyek a paphoz vagy lelkésznez,egyeztetünk egy időpontot és megkeresztel?Vagy muszáj egy tömeg előtti liturgián részt venni?

máj. 9. 11:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Jah, hát a Cseh Péter mindig feszegette a határokat. Az az ügy amit te tudsz csak egy probléma volt a sok közül és bőven nem a legdurvább történet volt vele kapcsolatban. A politikai szál miatt ezt fújta fel a sajtó...

A cinizmusodat nem értem...

Mi a problémád? Mi a gond azzal hogy nem keresztelnek csak úgy meg egy átlagos kedd délután négyszemközt?

Meg tudod fogalmazni hogy miért szeretnél megkeresztelkedni? Mi a célod vele? Miért nem jó neked most és mit gondolsz miért lesz jó a keresztelkedés után?

máj. 9. 21:20
 22/27 anonim ***** válasza:
24%

8

Szia. Amikor én Jézus követése mellett döntöttem. Az Úr küldött Benne hívőket és egy ilyen hívő által merítkeztem be a saját fürdőkádunkba.

Szóval Jézus tuti nem fog ragaszkodni a szertartáshoz. Kérdezgesd, imádkozz útmutatásért Tőle.

Áldjon meg Tégedet az Úr Jézus Krisztus és őrizzen szüntelen!

máj. 10. 09:07
 23/27 anonim ***** válasza:
24%

Na ez a szomorú. Rengeteg embert elvisznek babaként megkeresztelni, mert “szokás”, mert “elvárás”, de lehet, hogy egész életében semmit nem fog jelenteni neki.

De ha valaki felnőtt megtérőként szeretné meglépni, azt mindenféle speciális feltételekhez kötik.

Jó lenne ezen változtatni. Az elsőáldozás, bérmálás már komolyabb felkészülést és némi háttértudást igényel. De könyörgöm! Egy keresztelőnél ne csinálják már ezt! Így csak elüldözni az embereket, amiből természetesen az a narratíva kerekedik ki, hogy a keresztények “képmutatók”, “megközelíthetetlenek”, szemellenzős ítélkező tahók.

máj. 10. 13:57
 24/27 anonim ***** válasza:
24%
*elüldözik
máj. 10. 13:58
 25/27 IstenGyermeke1 ***** válasza:
73%

Felnőtteknél a bérmálás, az elsőáldozás és a keresztelés EGYSZERRE történik (de mintha ezt már korábban leírtam volna). És a katolikus hithez, s hogy megértsd legalább ezeknek a szentségeknek a jelentőségét, tanulnod kell.

Ezen felül a hit elköteleződés. Nem olyan kis úri huncutság, hogy elmegyek megkeresztelkedni, és kézcsók! Az komolytalanná tenné az egészet.

máj. 10. 14:35
 26/27 anonim ***** válasza:
76%

"Az komolytalanná tenné az egészet."

"két hét alatt meg volt keresztelve a reformátusoknál"

Hm... :D

Amióta kitört ez a balog püspök féle botrány azóta röhögök a reformátusokon hogy mekkora balfékek. Még aznap el kellett volna tünjön a balog püsi annyira hogy még kutyával se találják meg. Lehet neki is kellett volna egy kis hittant tanulnia és akkor értené mi a baj.

máj. 10. 15:32
 27/27 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%

Nem tudom, észrevetted-e, hogy katolikus vagyok. Mert szerintem ez nyilvánvaló a hozzászólásaimból

máj. 10. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!