Bérmálás/Konfirmáció nélküli keresztség meddig tart,hogy kell "bejelentkezni"?
A lényeg hogy szeretnék megkeresztelkedni,lehetőleg négyszemközt ha van rá lehetőség.
Ez úgy megy hogy bemegyek a paphoz vagy lelkésznez,egyeztetünk egy időpontot és megkeresztel?Vagy muszáj egy tömeg előtti liturgián részt venni?
Felekezete és papja válogatja. A katolikus felnőtt keresztelőt megelőzi egy felkészítés, ami hivatalosan két év kellene legyen, de általában egy év elég szokott lenni.
Egy ismerősöm mikor felnőtt keresztelkedésben gondolkodott, de köcsög volt a plébi a vasárnapi miséket illetően, kb két hét alatt meg volt keresztelve a reformátusoknál.
"Hogy kereszteljék meg azt, akiről egyrészt semmit se tudnak, másrészt ő se tud semmi arról, amibe be akar keresztelkedni."
Gondolom azért,mert nem mindenkinek van ideje meg ereje hittanra járni,vagy esetleg visszahúzódóbb...
A hitét és annak intenzitását nem tudják megítélni,és elméletileg a keresztség nélkül az ember elkárhozhat,a pap és az egyház ezt megtagadja tőle,és feltételekhez köti (kb mint egy érettségi)...
A csecsemőket is keresztelik,pedig azok sem tudnak semmiről,szóval ez nekem egy kukacoskodás.
De igazad van,nem én fogom megváltoztatni,ezt eddig nem is tudtam,csak ez a véleményem.
"Gondolom azért,mert nem mindenkinek van ideje meg ereje hittanra járni,vagy esetleg visszahúzódóbb..."
Akkor ne akarjon keresztelkedni, ha nincs ideje erre. Ha valakinek tényleg fontos, mert tényleg van hite, akkor pedig kerít rá időt.
"A csecsemőket is keresztelik,pedig azok sem tudnak semmiről,szóval ez nekem egy kukacoskodás."
Igen, de az kicsit más, mint a felnőtt keresztség. Ott a szülők vállalják a keresztszülőkkel, hogy keresztény hitre fogják nevelni a gyermeket. Az más kérdés, hogy mennyire tartják be, a papok nem látnak a jövőbe.
"A csecsemőket is keresztelik,pedig azok sem tudnak semmiről,szóval ez nekem egy kukacoskodás."
Nalátod ezért kell kicsit tanulgatni hittant, hogy ne írkálj ilyen ostobaságokat!
"köcsög volt a plébi a vasárnapi miséket illetően"
Azért volt köcsög a plébi, mert az egyik legalapvető parancsolat betartását kérte?
Ajjajj... nagy a baj a toronyban! :D
"két hét alatt meg volt keresztelve a reformátusoknál"
Ott ahol bármilyen ostoba, buta senkiházi féregből püspök lehet ha elég mélyen benyal az orbánnak? LOL
Ennyit a refikről.
"Ott ahol bármilyen ostoba, buta senkiházi féregből püspök lehet ha elég mélyen benyal az orbánnak? LOL
Ennyit a refikről."
És amikor Erdő Péter kicsinált egy papot mert mert beszélni negatív kontextusban Orbánról?
Mindegy,ez a topik nem ezért nyílt,elkanyarodtunk a témától,mindenesetre köszi a válaszokat,a lényeget tudom!
"És amikor Erdő Péter kicsinált egy papot mert mert beszélni negatív kontextusban Orbánról?"
Elég sok pap, de még püspök is beszélt negatívan a jelenlegi rezsimről, egyik se lett e miatt kicsinálva. Én is ismerek személyesen is ilyet. Tehát hülyeséget ne írj, Hodász esetén más dolgok is voltak.
"Erdő Péter kicsinált egy papot"
Cseh Péterről van szó?
Gyermekkeresztelés után egészen a bérmálásig szintén katekumenátus van érvényben. Örülj, hogy neked az csak egy év és nem legalább 8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!