Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi mi alapján...

Jehova Tanúi mi alapján mennek oda emberekhez? Arc, vagy kisugárzás alapján úgy ítélik meg, van náluk esély, akkor mennek csak oda? Akiről lerí, hogy betonbiztos a hite, azt meg békén hagyják?

Figyelt kérdés

Naponta járkálok Budapesten kilométereket, mégis elkerülnek a térítők. Miért van ez?

Ha otthon vagyok is, soha kopogtatnak. Miért?

Mi direkt kihagytam egy napot és bejártam a belvárost, egyetlen standot se láttam. Mi történt?

#iehova tanúi
máj. 7. 18:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
38%

Isten soha nem fogja megengedni, hogy a föld elpusztuljon, mert nem azért alkotta meg. A Teremtést a hetedik napon lezárta, nem fog új teremtésbe kezdeni.

Sőt azok lesznek elpusztítva akik a földet pusztítják.

Az eget sem, mivel az Isten és az angyalai lakhelye, és ott létrejött a messiási Királyság.

Ez fogja majd a földön élőket megmenteni a nagy nyomorúság idején.

Az "új föld" az új emberi társadalmat jelenti, ahol csak azok lesznek, akik Isten szerint méltóak, hogy örököljék. Az "új ég" pedig Isten uralmát jelenti, azt a kormányzatot, ami vezetést nyújt mag az emberiségnek.

máj. 8. 09:29
 12/19 anonim ***** válasza:
46%

-Isten soha nem fogja megengedni, hogy a föld elpusztuljon, mert nem azért alkotta meg.-

Tévedsz! Olvasd el a bibliában. Bizony elfogja pusztitani. Az gyönge érv hogy nem azért alkotta meg.

Ez a szó mit jelent? Ezt amcsiban találták ki? "messiási Királyság."????

Erről a bibliában nem lehet olvasni.

Ez amit itt leirtál egy zavaros valami,a bibliához nem, de az örtorony iratokhoz lehet van köze.

máj. 8. 11:47
 13/19 anonim ***** válasza:
51%

Hagyd, 12-es, Jehova tanúinak minden "egyértelmű" és "világos". Aztán Brooklynban változik a vezetés (vagy csak az üzleti érdekük) és máris az ellenkezője lesz "egyértelmű és világos". Néhány évente újra kiadják a Bibliájukat is, általában némi változtatás után, hogy az is igazodjon. (Vannak videók YT-n, ahol ex-tagok hasonlítják össze a különböző kiadásokat, részletesen). Nem érdemes sem győzködni őket, sem vitatkozni velük.

Majd a végítéletkor kiderül kinek volt igaza. Addig élhetnénk békében is egymás mellett.

máj. 8. 12:34
 14/19 anonim ***** válasza:
38%

12

Konkrét bibliai érv?

A másik téma:

Jézus messiás? Igen!

Jézus az Atyja kinevezett királya? Igen!

Akkor létezik a messiási királyság!

Egyébként "Isten országa" sincs egyetlen eredeti, vagyis legkorábbi szövegben sem. Ugye tudod miért? Azért ez már komolyabb eltérés a Szentírás tiszta igazságaihoz képest. Mert rendben van hogy egy ország lehet akár királyság is, de lehet akármi más is! Ezért a bibliában királyság van!

máj. 8. 13:02
 15/19 anonim ***** válasza:
38%

Igen.

Túlélő csomag vészhelyzetre!

Lásd Ukrajnai háború.

Mennyivel könnyebb volt nekik elhagyni az otthonaikat, főleg kisgyermekekkel.

Gondolj bele, nem lennél hálás, ha te is tudsz róla mi legyen összekészítve akár egy földrengés miatti meneküléskor.

Bár nem jellemző Magyarországra, de bármi történhet ami most még elképzelhetetlen.

máj. 8. 13:36
 16/19 KZitus ***** válasza:

Szia

Mi alapján...? végezzük a szolgálatunkat? Akár utcán, akár házról házra?

Jézus Krisztus ezt a nagy jelentőségű megbízást adta követőinek: „Menjetek azért és tegyetek tanítványokká minden nemzetből embereket, bemerítve őket az Atya, a Fiú és a szent szellem nevében, megtanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok mindennap, a dolgok rendszere befejezéséig” Máté 28:19, 20. E munka végzésének legfőbb módja nyomban i. sz. 33 pünkösdje után lett nyilvánvalóvá. „Mindennap a templomban és házról házra továbbra is szünet nélkül tanítottak és hirdették a Krisztus Jézusról szóló jó hírt” Cselekedetek 5:42. Mintegy 20 évvel később Pál apostol is a házról házra végzett munkában foglalatoskodott, mert így emlékeztette Efézus városának keresztény véneit: „Nem vonakodtam elmondani nektek mindazt, ami hasznos, és tanítani titeket nyilvánosan és házról házra” Cselekedetek 20:20.

A kereszténynek Jehova segítségével házról házra kell hirdetnie a Királyság-üzenetet még akkor is, ha azt nem fogadják értékeléssel.

máj. 8. 15:09
 17/19 anonim ***** válasza:
Hát nemtudom, nem ők jönnek hozzám, hanem én megyek hozzájuk. Egyik szerint túl sokat dumálok ezért elküldött, hogy tudjon beszélgetni a társával...
máj. 9. 17:47
 18/19 KZitus ***** válasza:

Szia

a 16-os vagyok

Most olvastam figyelmesebben a kérdésed második részét. Szóval nem a külső alapján beszélgetünk az emberekkel, hiszen Krisztus minden egyes emberért meghalt, azért is, aki az utcán hajléktalanként fekszik, vagy aki drogfüggő, vagy alkoholista...

Ez a fajta gondolkodás motivál minket, amikor emberekkel próbálunk meg beszélgetni: "„Nem személyválogató az Isten...hanem minden nemzetből elfogadja azokat, akik mélységesen tisztelik őt, és igazságosan cselekszenek.” Cselekedetek 10:34, 35

Nincs bizonyíték arra, hogy Jehova az erkölcstelenség, tisztátalanság egyik formáját rosszabbnak tekinti a másiknál. Pál apostol ír erről az 1Korinthus 6:9–11 verseiben.

júl. 10. 09:32
 19/19 anonim ***** válasza:
Odamennek emberekhez az utcán? Eddig azt tapasztaltam, hogy csak álldogálnak az álványnál. Vannak akik odamennek, de azok nem a Jehova tanúi.
júl. 10. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!