Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kortársaink lázasan a másik...

A kortársaink lázasan a másik nemnek,az élményeknek és a többi embernek élnek,holott nem hisznek semmiben,de miért?Ha nincs utána semmi akkor minden mindegy,ha meg van,akkor azért kéne tenni ami utàna lesz,nem?

Figyelt kérdés

A férfi élete arról szól nagyvonalakban hogy csajozzon,ezért épít karriert,jár konditerembe,vásárol státusszimbólumokat.A

nőknek mindene a csábítás,ezért járnak a szépség és divatipar mellett sokszor műtétekre is,mindez manapság az esztelen koitálás miatt...Mindenki hitellel halmozza el magát,és a fő célja hogy mindenkit iriggyé tegyen és magát többnek érezze,aminek mértékét az aktuális média által sugallt trendek határoznak meg,hogy aztán ateista vagy agnosztikus felfogás mellett a semmibe tegyék őket a koporsóba...Egy ateista modern ezt sosem teszi fel magának hogy ennek mi értelme van?És ami a legszomorúbb hogy az a lázas igyekezet amit ezek az emberek tömegével tesznek,a vallás(ok) szerint meg pont hogy a kárhozatba visznek,ha fele ennyi energiát tennének bele az üdvösség építésébe okkal lehetne bizakodniuk...De nyilván ők ezt elavult és felesleges önmegtagadásnak gondolják.Elég szomorú patthelyzet alakult ki globális szinten.

2024. máj. 7. 10:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát a szkeptikus nihilisztikus és tekintély nélküli perspektíva a helyes ami elveti a transzcendenciát,a tömeg aki pedig tudatosan vagy tudat alatt ennek a jegyében él,egy ösztönös bölcsesség által vezérelt életformát él?"

Bizonyítsad be, hogy a túlvilágon akkor kerülsz a pozitív túlvilági helyre ha nem így élsz (erre nem bizonyíték például a Biblia mert annak igazsága sem bizonyított). Az ilyen bizonyítékok nélkül alaptalan a felvetésed.

De egyébként nem csak a nihilista élet és a vallási szabályokat betartó élet létezik.

"Nézd meg a nyugati társadalmak konzum életformáját,ha nem hiszed hogy úgy él vagy éppen arra vágyik a többség amit én leírtam,én nem vádolok senkit."

Mit nézek rajta ami bizonyítja, hogy például a többség arra vágyik amit te leírsz?

2024. máj. 7. 14:15
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ó, az én hedonista és szenvedélyes életem egyáltalán nem megy szembe a Halottak könyvében írtaknak. Az az én hitem.
2024. máj. 7. 14:16
 13/14 Potyondi Gergely ***** válasza:
23%

Lukács12,16-21

És monda nekik egy példázatot, szólván: Egy gazdag embernek bőségesen termett a földje,

Azért magában okoskodék, mondván: Mit cselekedjem? Mert nincs hová takarnom az én termésemet.

És monda: Ezt cselekszem: az én csűrheimet lerontom, és nagyobbakat építek, és azokba takarom minden gabonámat és az én javaimat.

És [ezt] mondom az én lelkemnek: Én lelkem, sok javaid vannak sok esztendőre eltéve, tedd magadat kényelembe, egyél, igyál, gyönyörködjél!

Monda pedig neki az Isten: Bolond, ez éjjel elkérik a te lelkedet tetőled; amiket pedig készítettél, kiéi lesznek?

Így van dolga annak, aki kincset takar magának, és nem az Istenben gazdag.

Máté6,19-21

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják,

Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.

Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.

2024. máj. 7. 14:46
 14/14 anonim ***** válasza:
85%

Pont az ad értelmet az életnek, hogy egyszer véget ér. Súlytalan lenne az egész, ha nem így lenne.

Kitalált figuráknak tetszelegni az élet elpocsékolásának a csimborasszója.

2024. máj. 7. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!