Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kortársaink lázasan a másik...

A kortársaink lázasan a másik nemnek,az élményeknek és a többi embernek élnek,holott nem hisznek semmiben,de miért?Ha nincs utána semmi akkor minden mindegy,ha meg van,akkor azért kéne tenni ami utàna lesz,nem?

Figyelt kérdés

A férfi élete arról szól nagyvonalakban hogy csajozzon,ezért épít karriert,jár konditerembe,vásárol státusszimbólumokat.A

nőknek mindene a csábítás,ezért járnak a szépség és divatipar mellett sokszor műtétekre is,mindez manapság az esztelen koitálás miatt...Mindenki hitellel halmozza el magát,és a fő célja hogy mindenkit iriggyé tegyen és magát többnek érezze,aminek mértékét az aktuális média által sugallt trendek határoznak meg,hogy aztán ateista vagy agnosztikus felfogás mellett a semmibe tegyék őket a koporsóba...Egy ateista modern ezt sosem teszi fel magának hogy ennek mi értelme van?És ami a legszomorúbb hogy az a lázas igyekezet amit ezek az emberek tömegével tesznek,a vallás(ok) szerint meg pont hogy a kárhozatba visznek,ha fele ennyi energiát tennének bele az üdvösség építésébe okkal lehetne bizakodniuk...De nyilván ők ezt elavult és felesleges önmegtagadásnak gondolják.Elég szomorú patthelyzet alakult ki globális szinten.

máj. 7. 10:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát a szkeptikus nihilisztikus és tekintély nélküli perspektíva a helyes ami elveti a transzcendenciát,a tömeg aki pedig tudatosan vagy tudat alatt ennek a jegyében él,egy ösztönös bölcsesség által vezérelt életformát él?"

Bizonyítsad be, hogy a túlvilágon akkor kerülsz a pozitív túlvilági helyre ha nem így élsz (erre nem bizonyíték például a Biblia mert annak igazsága sem bizonyított). Az ilyen bizonyítékok nélkül alaptalan a felvetésed.

De egyébként nem csak a nihilista élet és a vallási szabályokat betartó élet létezik.

"Nézd meg a nyugati társadalmak konzum életformáját,ha nem hiszed hogy úgy él vagy éppen arra vágyik a többség amit én leírtam,én nem vádolok senkit."

Mit nézek rajta ami bizonyítja, hogy például a többség arra vágyik amit te leírsz?

máj. 7. 14:15
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ó, az én hedonista és szenvedélyes életem egyáltalán nem megy szembe a Halottak könyvében írtaknak. Az az én hitem.
máj. 7. 14:16
 13/14 Potyondi Gergely ***** válasza:
23%

Lukács12,16-21

És monda nekik egy példázatot, szólván: Egy gazdag embernek bőségesen termett a földje,

Azért magában okoskodék, mondván: Mit cselekedjem? Mert nincs hová takarnom az én termésemet.

És monda: Ezt cselekszem: az én csűrheimet lerontom, és nagyobbakat építek, és azokba takarom minden gabonámat és az én javaimat.

És [ezt] mondom az én lelkemnek: Én lelkem, sok javaid vannak sok esztendőre eltéve, tedd magadat kényelembe, egyél, igyál, gyönyörködjél!

Monda pedig neki az Isten: Bolond, ez éjjel elkérik a te lelkedet tetőled; amiket pedig készítettél, kiéi lesznek?

Így van dolga annak, aki kincset takar magának, és nem az Istenben gazdag.

Máté6,19-21

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják,

Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.

Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.

máj. 7. 14:46
 14/14 anonim ***** válasza:
85%

Pont az ad értelmet az életnek, hogy egyszer véget ér. Súlytalan lenne az egész, ha nem így lenne.

Kitalált figuráknak tetszelegni az élet elpocsékolásának a csimborasszója.

máj. 7. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!