Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten mindenkinek szánt...

Isten mindenkinek szánt valakit az életébe?

Figyelt kérdés

Minden embernek szánt Isten párt az életben?

Nekem még nincs, de mindig kérem Istent, hogy vezessen el hozzá és találjon rám a szerelem

máj. 6. 19:11
1 2
 11/19 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%

Mivel predesztináció nincs ezért szó szerint nincs ilyen. Viszont igen, Isten ad társat.

Neki csodálatos terve van minden emberrel külön-külön. Kinek mit szán, attól függően ad különböző dolgokat. De nem predesztinál senkit semmire (erről nem kívánok vitatkozni a református testvérekkel).

máj. 6. 21:22
 12/19 A kérdező kommentje:

7.Ne keverd ide az LMBTQ-t, engem az nagyon nem érdekel.

Én a természetes kapcsolatra gondoltam ami férfi és nő között van

máj. 6. 21:34
 13/19 anonim ***** válasza:
38%
Van példa predesztinációra is a Bibliában meg arra is, hogy Isten az ember döntését (ami nincs is Isten akaratában) áldja meg.
máj. 6. 23:26
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

Látom azért megy itt a kedves rasszizmus rendesen!

Gender már rég feloldotta a férfi-nő problémát, nem létezik többé!

máj. 7. 04:48
 15/19 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező!

Nem biztos, hogy mindenkinek szánt. Annyi a biztos, hogy mindent úgy intéz, ahogyan az a legjobb, még akkor is ha mi ezt nem látjuk. Szóval az is lehet, hogy szánt.

Túlzottan bátor dolognak tartom az olyan állításokat, mint hogy "ez értelmetlen", "ez rossz", "ennek így és úgy kellene lennie", "van predestináció", "nincs predestináció". Jusson eszetekbe Jób könyve!

"Mindenért hálát adjatok"!

máj. 10. 00:06
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az Isten/Úr/Jézus/Krisztus/a Főnök/a Teremtő, vagy még mennyi neve van neki, nem egy jószándékú valaki, így ez nem létezik.
máj. 10. 05:50
 17/19 anonim ***** válasza:
15%

Isten senkit sem fog senkihez rendelni meg terelni.

Mivel szabadakaratot adott az embernek amit tiszteletben tart, és az hogy egy embert a másiknak szánjon ahhoz bele kellene piszkálnia az érzelmeibe, ami ugye azzal járna, hogy az egyén nem is szabadakaratból választott, hanem Isten befolyásolására.

Egyébként meg neked hogy esne kérdező, ha egy középkorú elhízott csúnya több gyermekes nő azért imádkozik, hogy Isten párt adjon mellé és erre Isten téged választ hozzá. Ez annyira nem lenne fair.......

okt. 5. 08:06
 18/19 anonim ***** válasza:
73%

"Egyébként meg neked hogy esne kérdező, ha egy középkorú elhízott csúnya több gyermekes nő azért imádkozik, hogy Isten párt adjon mellé és erre Isten téged választ hozzá. Ez annyira nem lenne fair."

Már miért ne lenne fair?!

Lehet, hogy az a nő tök jól főz, jó az ágyban és végtelenül kedves ÉS vele boldogan élhetne a kérdező, ha nem csak a felszín alapján ítélkezne.

Sokszor Isten nem azt adja neked, ami szerinted a legjobb, mert kívülről te azt hiszed, hogy pl. egy dekoratív nővel majd boldog leszel, aztán jön a csalódás, hanem azt, amire neked valóban szükséged van....

Sok ember pont azért nem talál magának társat, mert első blikkre eldönti, hogy akkor ez ilyen meg olyan, azért nem kell anélkül, hogy megismerné, miközben meg saját maga sosem nézett még tükörbe, hogy biza ő sem egy adonisz.

De persze mindenki úgy marad egyedül, ahogy akar!

Egy párkapcsolat alapja nem lehet a külső hosszú távon.

Egy vékony nő is elhízhat, baleset érheti, elveszítheti a fél lábát, megöregszik megcsúnyul etc. és akkor ha csak a testét szeretted, már rég megette a fne az egészet!

Persze ha van elég pénzed, akkor nyilván 80 évesen is fogsz egy 20 éves csinibabát kapni a pénzedért, de nem önmagadért.

okt. 5. 14:53
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon érdekes kérdés. Én hiszek Istenben, és nagyon szeretem is Őt. Én érzem, hogy Ő munkálkodik mindenemben, így abban is biztos vagyok, hogy tudja, ki a legjobb nekem, és elvezet hozzá. Én ezt úgy képzelem, hogy neki olyan szeme van, amivel mindenki lelkét tökéletesen látja. Így bízom benne, hogy egymás útjába sodor bennünket azzal, akivel boldog lennék. Viszont nem vagyok álszent, azt is elhiszem, ha olyan helyzetbe sodor, amiben meg akar tanítani nekem valamit.

Alapvetően az ember társas lény, viszont nyilván ahhoz, hogy társunk legyen, ehhez nekünk is egésznek kell lenni, hogy megoszthassuk a másikkal a boldogságunkat :)

nov. 11. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!