Szerintetek igaza lett Stephen Hawkingnak?
nem
inkabb l ron hubbard (szcientologia) hoz hasonlo helyzet van
egy nagy szellem/szellemek behalozott minket hogy keny kedve szerint kihasznalhasson
alvalosagokat/alhiteket ultetnek fejunkbe
szenvedeseinkre vagyik/nak
A professzor úr arra tette fel az életét, hogy a tudománnyal az ateizmusát igazolja.
De a tudománnyal sokkal értelmesebben lehet igazolni Istent mint az ateizmust. Legalább a fizika törvényeit elismerte amik létezését is legjobban Istennel lehet magyarázni semmi mással.
A fizika törvényeiről se tudjuk, hogy mik csak a hatásukat ismerjük és azt, hogy a tulajdonságaik összefüggenek egy Istenséggel:
Ezt mondja az Úr: Ha szövetségem nem lesz a nappal és az éjszakával, és ha nem szabtam törvényeket az égnek és a földnek, (Jer 33:25)
Jákóbnak és az én szolgámnak, Dávidnak magvát is elvetem, úgy hogy az ő magvából senkit fel ne vegyenek, aki uralkodjék Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak magván: mert visszahozom őket a fogságból, és megkegyelmezek nekik. (Jer 33:26)
#3 ket ellentetes dolgot irtal le
"Az életnek értelmet az élő nézőpontja adhatja meg."
ez egy relativ dolog amit abszolutnak is vehetsz, allithatsz csak ez a mondattal is ellentetes... "nezopontja"
"ertelmetlen eletet" ki szerint? Sajat nezopontja szerint aligha
es mi nezopontunk alapjan se ha ertelmet a vilag megvaltoztatasanak tulajdonitunk
csak pusztan eldontjuk hogy hat ateistakent nincs ertelme csak teistakent
ellenben legtobb ateistatt nem erdekli hogy csak fejlettebb allat hogy csak anyag, ami megszunik letezni halallal
igy az ertelmetlenseg ertelmet veszti
aki hitetveszti az se akar meghalni
ilyen szempontbol ez az elet ertelmetlenseg dolog is mit szamit?
vadember:
"megtudtam hogy van Isten, van ertelme az eletemnek... utana megtudtam hogy megsincs isten, ertelmetlen lett az eletem" de meg is akar halni? Nem eli eletet tovabb celokkal ha masokkal is ahogy elotte is
igy pusztan a hit lete nemlete nem az ertelmesseget hatarozza meg
inkabb szamitogondolkodasmoddal a celt
halallal vegzodo eletet, vagy a halallal nem vegetero eletet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!